Trafic infernal în Capitală odată cu începerea noului an şcolar

Şcoala a început, iar odată cu ea, şi ambuteiajele de pe străzile Capitalei.

De câteva zile, Chişinăul a devenit un adevărat furnicar de maşini. Nervii şoferilor sunt întinşi la maximum, iar unii sunt revoltaţi de această situaţie.

Ambuteiaje infernale se formează în toată Capitala indiferent de zonă şi oră, iar în cele de vârf, traficul este atât de intens, încât circulaţia pe unele artere este practic imposibilă.

Deşi în aceste zile, în câteva intersecţii mari au fost văzuţi poliţişti care gestionează fluxul de maşini, acest lucru s-a întâmplat doar în orele de vârf. Cu toate acestea, ambuteiajele au fost la fel de intense, iar şoferii au pierdut ore în şir în trafic. Mulţi dintre ei se arată revoltaţi de faptul că pe unele artere au apărut benzi speciale pentru transportul public, fapt ce a agravat şi mai mult situaţia şi a redus din benzile pe care se mai putea circula cu maşina. Mai grav, spun şoferii, este faptul că aceste benzi au apărut pe străzi cu circulaţie intensă. Unii conducătorii auto consideră că soluţia municipalităţii nu este potrivită pentru asemenea zone, şi dimpotrivă va menţine în continuare ambuteiajele. Totodată, aceştia consideră că autorităţile locale ar trebui să creeze de urgenţă mai multe locuri de parcare, ca să diminuieze din numărul maşinilor parcate la întâmplare şi care încurcă, astfel, traficul.

Deşi mai multe mijloace de informare în masă au relatat despre situaţia din aceste zile de pe străzi, municipalitatea nu a venit cu o reacţie la acest subiect.

Vineri, Regia Transport Electric atenționa printr-o notă informativă pasagerii că la orele amiezii, din cauza ambuteiajelor care s-au format pe mai multe străzi ale Capitalei, unele rute de troleibuz şi autobuz au înregistrat întârzieri mari. Este vorba despre șoseaua Muncești, Calea Ieșilor, Mihai Viteazul, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, București, Kiev, Ismail, Columna, Uzinelor ( tutun CTC, Vitanta), Voluntarilor, str. Alecu Russo, Bogdan Voievod, Gheorghe Asachi, bd.Iurii Gagarin și str. Albișoara. Rutele urbane: Calea Ieșilor- ruta 5, 8, 23,( întaîrzieri de paînă la 15-20 min) Bd. Stefan cel Mare si Sfânt – ruta 1,2,4,5,8,22 (întârzieri de până la 15-20 min) Str. Kiev- ruta 10,12,16,24 ( întârzieri de până la 20 min) Str. Ismail- ruta 9, 13, 37, 17, 20 ( întârzieri de până la 20-25 min) Str. Uzinelor- ruta 7, 13 ( întârzieri de până la 20 min) bd.Iurii Gagarin- până la 15-20 min. str.Columna – ruta 28 până la 25-30 min Rutele suburbane: Ruta 30- întârzieri de pana la 5 min; Ruta 31- întârzieri de pana la 10 min; Ruta 32- întârzieri de pana la 5 min; Ruta 34- întârzieri de pana la 20-25 min; Ruta 35- întârzieri de pana la 5 min; Ruta 36- întârzieri de pana la 10 min; Ruta 37- întârzieri de pana la 20 min.

Dacia oprește producția la o uzină din România
Articolul anterior
Ksenia Sobceak a făcut aluzie că la nunta lui Morgenshtern a fost băutură ieftină, iar oaspeţii au plecat flămânzi
Articolul următor