image-228

Vor să prevină tragediile! Agenții de circulație au ieșit în stradă să dea lecții de siguranță pietonilor

Poliția Republicii Moldova acționează în permanență pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În această săptămână polițiștii capitalei desfășoară acțiuni de prevenire a situațiilor de risc în care sunt implicați pietonii.

În fiecare sector din Chișinău au fost repartizate, în special copiilor, adolescenților și bicicliștilor, benzi reflectorizante și brățări fluorescente pentru a fi observați mai ușor în trafic.

Scopul- evitarea incidentelor de orice fel pe străzi.

”Mizăm pe responsabilitatea dumneavoastră.
Siguranța în trafic depinde în aceeași măsură atât de șoferi, cât și de pietoni.”, anunță Poliția Republicii Moldova.

Vremea se încâlzește! Ce ne promit meteorologii

Valul de aer rece care s-a abătut deasupra Moldovei în acest început de săptămână se va termina, începând cu joi, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat, scrie agrotv.md.

Mai exact, în următoarele 24 de ore, maxima va urca simțitor, ajungând până la +12 grade Celsius. Cerul va rămâne însă acoperit de nori, iar izolat s-ar putea să mai cadă și câteva precipitații sub formă de ploaie. Vântul va continua să bată tare, în rafale de până la 18 de m/s.

Astfel, spun sinopticienii, maxima resimțită, la Nord, va urca până la +8 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală, temperatura aerului va atinge +11 grade Celsius, iar în partea de Sud a țării se va situa în jurul valorii de +12 grade.

Noaptea va rămâne însă rece, cu minime care vor oscila între -6 și -2 grade Celsius.

În continuare, valorile termice înregistrate atât ziua, cât și noaptea își vor păstra tendința pozitivă, urmând să ajungă la cele normale pentru sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie. Cerul va fi parțial înnorat, iar vântul va bate tare, cu posibile intensificări.

Pagube în Capitală! Mai multe grădinițe și școli din Chișinău și din suburbii au rămas fără acoperișuri și cu gardurile deteriorate după vijelia de ieri

Vântul puternic a provocat pagube materiale la mai multe grădinițe și școli din Chișinău și din suburbii. Potrivit Primărie Capitalei, au fost deteriorare acoperișuri din foi de ardezie și din tablă zincată, garduri, pavilioane și s-au prăbușit mai mulți arbori, scrie publika.md.

foto simbol

„Cele mai multe cazuri problematice în cadrul instituțiilor educaționale au fost înregistrate în sectoarele Centru (4 școli și 6 grădinițe) și Râșcani (o școală și 7 grădinițe). În sectorul Buiucani au fost înregistrate pagube la 2 școli și 2 grădinițe, respectiv, la Botanica și la Ciocana, câte un caz de avarieri provocate de vânt”, se menționează într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.

Responsabilii Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, împreună cu managerii școlari și angajații de la Spații Verzi întreprind măsurile necesare pentru evacuarea copacilor căzuți și înlăturarea pagubelor, acolo unde este posibil.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Capitalei menționează că în cazurile de avariere a acoperișurilor sunt identificate soluții temporare, pentru a nu afecta procesul educațional.