Tragedie în Argeș: mamă și fiică, moarte de Covid. Tatăl acuză autoritățile

Cazul unui bărbat depistat pozitiv cu Covid-19 este adus în fața ministrului Sănătății de peste Prut. După ce soția și fiica de doar 21 de ani au murit de noul coronavirus, bărbatul, din Pitești, s-a dus la Spitalul Județean pentru a cere testarea.

separator

Acolo, a stat ore în șir pentru a afla un răspuns la testul decisiv. Cu toate acestea, barbatul n-a renuțat. A așteptat, într-un final a fost testat și a ieșit pozitiv.

Ministrul Nelu Tătaru este de părere că ancheta epidemiologică în acest caz nu a decurs cum trebuie.

„Barbatul ar fi trebuit sa fie testat, iar in contextul in care testam unul simtpoamtic, mie mi-e foarte greu sa cred ca, intr-o familie in care acest om chiar n-a avut un simptom care sa-l faca pe acel cadru medical sa indice acea testare… Nu e in regula.

Dupa cum vedem ca exista un anumit cluster in acea familie cu foarte multi infectati avand si decese, si atunci precautiile trebuie sa fie si mai mari. Fiecare caz dintr-o ancheta, ca e caz infectat sau simptomatic sau un contact trebuie tratat separat si trebuie investigat separat”, a declarat Nelu Tătaru, la un post TV, potrivit realitatea.net.

Un cadru medical din linia întâi în lupta contra Covid-19 nu a crezut în existența virusului. Câți oameni a infectat?
Articolul anterior
Noi restricții în România: mască purtată obligatoriu în toate spațiile deschise, inclusiv pe plaje
Articolul următor
Alte articole interesante