Tragedie la Anenii Noi: O fetiță de 9 ani s-a înecat într-un canal de scurgere în timp ce încerca să recupereze o minge

O fetiță de nouă ani și-a pierdut viața după ce s-a înecat într-un canal de scurgere a apei din localitatea Chirca, raionul Anenii Noi. Tragedia s-a produs în după-amiaza zilei de 19 martie, scrie radiomoldova.md

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrivit IGSU, minora se afla împreună cu alți copii în apropierea unui teren de fotbal când o minge a căzut în canal. În încercarea de a o recupera, trei dintre copii au rămas blocați. Doi dintre aceștia au fost salvați de o femeie aflată în apropiere, însă pentru fetița de 9 ani intervenția a fost prea târzie.

Scafandrii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au recuperat trupul neînsuflețit al copilei de la o adâncime de 2,5 metri.

Circumstanțele exacte ale incidentului urmează să fie stabilite de autorități.În acest context, salvatorii fac apel către părinți și îngrijitori să supravegheze copiii și să nu le permită să se joace în zone periculoase, cum ar fi canalele de scurgere, malurile bazinelor acvatice, acoperișuri, fântâni, canale de acumulare a apei, poduri sau șantiere de construcții. De asemenea, adulții sunt îndemnați să le explice copiilor regulile de siguranță și să-i încurajeze să anunțe despre orice situație de risc, pentru a preveni astfel de tragedii.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 62 situații de risc.

Așa va circula transportul public în Noaptea Învierii și de Paști în Chișinău

În Noaptea Învierii, troleibuzele de pe câteva rute importante, 2, 8, 10, 12, 22 şi 25 vor cicula până la ora 04:30, la un interval de până la 20 de minute.

Pe traseul 5, maşinile vor circula la un interval de 30 de minute, începând cu ora nouă seara, iar ultimele vor porni din sectoarele Botanica și Ciocana la miezul nopţii.

Duminică şi luni, în prima şi în a doua zi de Paşti, transportul public va circula conform orarului de duminică. Nu vor circula autobuzele de pe traseele 12, 18A, 21 și 36. 

sursa: tvrmoldova.md

Ucraina și Rusia au făcut cel mai mare schimb de prizonieri din timpul războiului / Moscova spune că a făcut și un „gest de bunăvoință”

Ucraina și Rusia au anunțat sâmbătă că au făcut cel mai mare schimb de prizonieri din cadrul războiului, negocierile mediate de Emiratele Arabe Unite ducând la eliberarea a 277 de ucraineni și 261 de ruși.

„Oamenii noștri sunt acasă – una dintre cele mai bune vești care pot fi primite. Alți 277 de luptători s-au întors acasă din captivitatea rusă”, a scris Volodimir Zelenski pe conturile sale de pe rețelele de socializare, unde a postat și imagini cu ucrainenii care s-au întors acasă.

„Sunt deosebit de recunoscător Emiratelor Arabe Unite pentru medierea lor”, a spus președintele ucrainean, adăugând că, „de la începutul războiului la scară largă, 4.552 de persoane – atât militaru, cât și civili – au fost readuse cu succes acasă din închisorile rusești.

Ce a spus ministerul rus al apărării

La rândul său, ministerul apărării de la Moscova a transmis că, sâmbătă, „ca urmare a procesului de negociere, 246 de militari ruși au fost returnați de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”, menționând și el că Emiratele Arabe Unite au mediat negocierile.

„De asemenea, ca un gest de bunăvoință, 31 de prizonieri de război răniți au fost predați în schimbul a 15 militari ruși răniți care aveau nevoie de asistență medicală urgentă”, se spune într-un mesaj postat pe contul de Telegram al ministerului.

Potrivit Moscovei, militarii ruși eliberați sunt acum în Belarus, „unde li se oferă asistența psihologică și medicală necesară, precum și posibilitatea de a-și contacta rudele.

Toți militarii eliberați vor fi duși în Federația Rusă pentru tratament și reabilitare în instituțiile medicale ale Ministerului rus al Apărării”.

Potrivit Associated Press, acest schimb de prizonieri de război este cel mai mare de până acum.

Ucraina și Rusia au mai desfășurat schimburi mari de prizonieri în martie, cu câte 175 de prizonieri, în noiembrie 2024 (câte 190 de prizonieri) și în septembrie 2024 (câte 206 prizonieri)

Aur și argint la Campionatul European de Haltere

Sportivul Marin Robu a încheiat pe primul loc concursul probei de smuls, cu rezultatul de 173 kg, performanță care i-a adus medalia de aur.

La proba de aruncat, Marin Robu a înregistrat rezultatul de 202 kilograme și s-a clasat pe locul doi. Cu rezultatul de 375 kg la total, sportivul s-a clasat pe locul doi, cucerind a doua sa medalie de argint.

Cu aceste trei medalii, lotul național de haltere ajunge la șapte distincții cucerite până acum la europenele de haltere.

Amintim ca acest campionat se desfășoară în perioada 13-21 aprilie, la Arena Chișinău.

Autoritățile facilitează accesul la datele publice pentru cetățeni și mediul de afaceri
Articolul anterior
Chișinăul respinge acuzațiile Moscovei legate de intervenția poliției în urma alarmei cu bombă
Articolul următor