Tragedie la Ialoveni: Un bărbat și nepotul său, care se afla pe sanie, s-au înecat sub gheața unui iaz

Doi minori, cu vârstele de 13 ani și 4 ani, dar și bunelul acestora, un bărbat în vârstă de 61 de ani, s-au prăbușit astăzi dimineață sub gheața subțire a bazinului acvatic din apropierea localității Misovca, din raionul Ialoveni. Cei trei au ieșit la săniuș și s-au aventurat pe gheața lacului.

Salvatorii au fost alertați la ora 10:50. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de intervenție a salvatorilor din localitățile Puhoi și Căinari.

Ajunși primii, salvatorii din cadrul Postului teritorial Puhoi au reușit să salveze băiatul în vârstă de 13 ani.

Din nefericire, minorul în vârstă de 4 ani și bărbatul de 61 de ani nu mai dădeau semne de viață.

Operațiunea de salvare a băiatului rămas în viață, dar și de extragerea celor două cadavre a avut loc la o distanță de aproximativ 30 metri de la mal.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

IGSU îndeamnă repetat populația să nu meargă pe gheața bazinelor acvatice. Îndemnul salvatorilor este și pentru oamenii care au în grijă minori, aceștia sunt rugați să –și supravegheze copii pentru a nu merge la săniuș, sau la joacă pe iazuri.

Minorii se pot prăbuși cu ușurință sub gheața lacurilor și a râurilor, întrucât grosimea acesteia este foarte subțire. Potrivit IGSU de la începutul anului 2021 în Republica Moldova s-au înecat 7 persoane, inclusiv 2 copii.

De ziua poetului Grigore Vieru, președinta Maia Sandu încurajează copiii să citească și să-i scrie despre autorii și cărțile lor preferate
Articolul anterior
Rusia: Studenţii care au participat la protestele pro-Navalnîi, exmatriculaţi
Articolul următor
Alte articole interesante