Transnistria renunță la ,,parada tradițonală de 9 mai”

Marșul „Regimentului nemuritor” în stânga Nistrului nu se va desfășura. La data de 9 mai vor avea loc concerte și depuneri de flori în localitățile controlate de separatiști.

Transnistria's call to join Russia: A bluff in troubled times and for what  consequences? | CGSRS | Centre For Geopolitics & Security in Realism Studies

Serviciul de presă al administrației de la Tiraspol au anunțat că localitățile vor fi decorate tematic. Totodată, se va face ordine la memoriale și în preajma monumentelor dedicate celui de-Al Doilea Război Mondial, transmite realitatea.md.

Krasnoselski a solicitat ca la acțiuni să fie implicați și tinerii. Totodată, el a cerut să fie acordată atenție veteranilor și persoanelor care au supraviețuit războiului.

Amintim că, la Chișinău, marșul „Regimentului nemuritor” se va desfășura. Socialiștii și Partidul Șor și-au anunțat deja participarea și susțin că vor purta la eveniment panglici bicolore, deși chiar și în Rusia evenimentul a fost anulat. Conform Radio Svoboda (ediția în rusă a RFE), autorii ideii au criticat invazia lui Putin în Ucraina și au spus că nu vor ca parada să fie asociată cu agresiunea și că evenimentele ulterioare similare nu vor avea nicio legătură cu ei.

Colecţia de artă a actorului Alain Delon s-a vândut cu peste opt milioane de euro

Colecţia de artă a actorului francez Alain Delon s-a vândut la licitaţie cu peste opt milioane de euro (8,75 milioane de dolari), informează DPA, citată de Agerpres.

Alain Delon : "C'est ma vie, je ne la regrette pas, j'en suis fier. Ceux à  qui ça ne plait pas, je les emm..."

„Nu-i plac licitaţiile după moarte”, a declarat actriţa Anouchka Delon, fiica actorului în vârstă de 87 de ani, pentru săptămânalul Le Journal du Dimanche.

Peste 80 de opere din colecţia sa de artă au fost scoase la licitaţie joi, printre care şi ‘La baie de Sainte-Adresse’, de Raoul Dufy, care a fost adjudecată cu peste 1 milion de euro.

Se pare că vânzarea de joi a fost cea de-a şasea licitaţie de opere din colecţia actorului. Anterior, el s-a despărţit, printre altele, de ceasuri şi sculpturi din bronz.

Alain Delon Will Not Be Cesar Awards President in “Solidarity” With Roman  Polanski – The Hollywood Reporter

Individul bănuit că ar fi violat o fetiţă din Ceadîr-Lunga a fost găsit și reţinut

Bărbatul bănuit că ar fi violat o fetiţă de 10 ani din Ceadîr-Lunga a fost reţinut. Potrivit poliţiei, acesta a fost recunoscut de către minoră.

Politia din Ceadir-Lunga este in cautarea unui barbat care ar fi violat o  fetita de 10 ani. Imagini cu suspectul

Oamenii legii au stabilit că individul a fost condamnat anterior în Rusia pentru infracţiuni similare. 

Deocamdată, nu au fost oferite detalii despre circumstanţele în care a fost săvârşită infracţiunea.

sursa: www.publika.md

Radu Marian: ,,Situația din Rusia arată că trebuie să stăm cât mai departe de anarhia lui Putin şi să ne apropiem de UE”

Deputatul PAS Radu Marian a venit cu o reacție cu privire la evenimentele care s-au desfășurat ieri, 24 iunie, în Federația Rusă, după „atacul mercenarilor Wagner”. „Ultimele câteva ore au demonstrat, a câta oară că, Rusia lui Putin astăzi este o lume a anarhiei, războiului, revoltelor militare și a corupției”, a scris pe rețele Marian.

Radu Marian, despre prețul la ulei: După calculele noastre, nu ar trebui să  fie mai mare

„Trebuie să fim cu Rusia lui Putin pentru că acolo e stabilitate”. Acesta era cel mai important argument folosit de politicienii și grupările criminale pro-ruse de la noi, când promovează relații apropiate cu regimul de la Kremlin. Ultimele câteva ore au demonstrat a câta oară că asta este un mare mit. Rusia lui Putin nu are nimic cu stabilitatea și prosperitatea.

Pentru Republica Moldova, lucrurile au devenit și mai clare. Trebuie să stăm cât mai departe de anarhia lui Putin, și să ne apropiem cât mai rapid de Uniunea Europeană – de lumea civilizației, păcii, democrației, prosperității și stabilității”, a notat deputatul PAS.

Un minor, găsit fără suflare la Carahasani. Versiunile oamenilor legii
Articolul anterior
Video! Doi tineri din Moldova au făcut senzație la ,,Românii au Talent”
Articolul următor