Transportatorii din întreaga țară anunță grevă generală timp de o zi

Transportul regulat de pasageri, inclusiv cel privat de peste 50% în Chișinău, va fi sistat pentru o zi, săptămâna viitoare.

Anunțul a fost făcut de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), care spune că măsura a fost luată în scop de protest împotriva incompetenței funcționarilor publici responsabili de gestionarea crizei pandemice.

„Această decizie vine ca reacție la aplicarea amenzilor pentru încălcarea p 4.4. al Hotărârii nr. 45 CNESP, dar și a discuției avute loc astăzi cu membrii CNESP, ministerelor responsabile din domeniul medicinii și economiei, precum și reprezentanții altor instituții publice”, spun reprezentanții APOTA, potrivit stiri.md.

Totodată, potrivit lor, de vină s-ar face secretarul de Stat, Tatiana Zatîc, care a salutat decizia de sistare a transportului regulat de pasageri și s-a arătat convinsă că aceasta va avea un efect pozitiv asupra populației țării.

„Fără a ne referi la competența și devotamentul dnei Zatîc de rând cu alți funcționari publici, care au eșuat în gestionarea crizei pandemice și evitând a explica că măsurile epidemiologice adoptate în lipsa unor măsuri complexe de ordin social, economic și financiar nu-și vor atinge scopul privind diminuarea riscurilor contaminării, dar din contra vor crea riscuri noi și mai greu monitorizate de autorități, venim a ne cere scuze de la pasageri pentru lovitura pe care vor fi nevoiți să o primească din cauza sistării transportului. Nu avem altă cale să arătăm lipsa competenței funcționarilor publici, decât să sistăm transportul”, se arată într-un mesaj.

Decizia privind ziua sistării transportului va fi adoptată astăzi, la ședința de la ora 14:00 a Consiliului APOTA și va fi anunțată imediat după finalizarea ședinței.

Europa se împarte în două: unele ţări revin la o viață normală, altele impun măsuri şi mai drastice
Articolul anterior
Cea mai aglomerată piață din Chișinău activează conform programului obișnuit, deoarece nu este considerată ,,piață comercială”
Articolul următor
Alte articole interesante