Transportatorii nu renunță la protest. Pe 23 februarie, vor fi sistate rutele de pasageri din toată țara, inclusiv din capitală

Transportatorii nu vor renunța la protestul planificat pentru marți, 23 februarie. Anunțul a fost făcut de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) pe 21 februarie, în ciuda faptului că, ieri, Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică (CNESP) a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate.

„În presă a fost difuzată informația precum că în urma discuțiilor între autorități și asociațiile din domeniul transporturilor s-a ajuns la un consens, care este reflectat în conținutul Hotărârii nr. 46. Această afirmație nu corespunde realității.

Transportatorii argumentează că, în perioada 18-20 februarie, au fost aplicate sancțiuni față de transportatori. Mai mult, aceștia atrag atenția că restricțiile din domeniul transportului public conținute în Hotărârea nr. 45 se suspendă până la data de 28.02.2021 și vor intra în vigoare la 28.02.2021, dacă se va constata că transportatorii nu respectă restricțiile prevăzute în Hotărârea CNESP nr. 35 din 20.11.2020.

Altfel spus, restricțiile mai dure prevăzute în Hotărârea nr. 45 vor fi instituite nu ca măsuri necesare de combatere a pandemiei, dar ca sancțiune pentru ramura transporturilor pentru posibilele încălcări (de către unii transportatori) a măsurilor restrictive mai blânde prevăzute în Hotărârea nr. 35 din 20.11.2020. Această atitudine a CNESP o considerăm irațională și absolut ilegală”, se arată în declarația APOTA.

O femeie a decedat după un transplant de plămâni, ce erau infectați cu noul coronavirus
Articolul anterior
Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi, 21 februarie
Articolul următor
Alte articole interesante