Tranzacțiile cu criptomonede, interzise de Banca Națională a Moldovei

Banca Națională a Moldovei (BNM) a dispus tututor prestatorilor de plată să nu accepte orice tranzacții legate de criptomonede. Un demers în acest sens al autorității de reglementare, datat cu 28 octombrie, a fost publicat de serviciul de plăți Bpay.

Înlocuirea monedelor naţionale cu nişte criptomonede este o iluzie -  17.06.2021 | BURSA.RO

Documentul enumeră o serie de riscuri, evidențiate de BNM, inclusiv atragerea în activități ce contravin legii, cum ar fi colectarea ilegală de fonduri, escrocherii, piramide financiare jocuri de noroc ilegale, spălarea banilor și finanțarea terorismului, transmite realitatea.md.

Banca Centrală evidențiază că, deși în Republica Moldova nu există în prezent bază de reglementare și supraveghere a pieței activelor/valutelor virtuale, angajamentele furnizorilor serviciilor de plăți sunt determinate expres și trebuie să fie aplicate necondiționat. Ca urmare, BNM a cerut sistemelor de plăți din țară să înceteze orice activități legate de criptomonede.

În context, Bpay a anunțat deja că în scopul conformării prescripțiilor Băncii Naționale, începând cu 1 noiembrie, a suspendat serviciile de alimentare a conturilor și retragere a banilor de la felex.net (din 7 noiembrie), advcash.com, perfectmoney.com, payeer.com, yoomoney.ru. Este vorba despre servicii de micro-plăți, care activ tranzacționează criptomonede.

Aceste servicii, precum și alte portofele electronice, sunt folosite inclusiv pentru eludarea interdicțiilor de alimentare a conturilor operatorilor ilegali de jocuri de noroc.

Maia Sandu, premiată de un ONG american alături de Zelenski și alți oficiali

Președinta țării, Maia Sandu, a primit premiul pentru democrație „Madeleine K. Albright”, oferit de către Institutul Național pentru Democrație din Statele Unite, scrie realitatea.md.

Acest premiu a fost acordat șefei țării noastre alături de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, și prim-ministra Lituaniei, Ingrida Simonyte.

Premiul le-a fost acordat conducătorilor acestor țări „datorită eforturile lor în promovarea și protejarea democrației în țările lor și în regiune”.

Amintim că șefa statului efectuează în aceste zile o nouă vizită de lucru în SUA, unde are planificate întrevederi cu oficiali americani.

În cadrul vizitei de lucru, Maia Sandu a avut întrevderi cu administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID), Samantha Power, președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi, și directoarea generală a Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva.

De asemenea, Maia Sandu a mai avut întrevederi și cu membrul Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Michael McCaul.

Președinta țării, Maia Sandu, a avut o întrevedere și cu cetățenii din diaspora.

Maia Sandu rostit și un discurs la Conferința Internațională Anticorupție 2022 de la Washington.

Radu Sîrbu au lansat o piesă alături de soție și cei 3 copii!

Sianna & Radu Sîrbu au pregătit o imensă surpriză de sărbători pentru  publicul lor.Este prima dată când artiștii lansează o piesă alături de toți copiii lor, de la mic la mare: David- Nicolas (6ani), Eva-Maria (9 ani) și Anastasia-Dalia (17 ani).

Întitulată „Lângă ai tăi„,  piesa vine cu un sound dansant și jucăuș cu influențe Pop-Dance, transmițând un mesaj pozitiv în care se poate regăsi fiecare dintre noi: ORIUNDE TE-AI AFLA ÎN LUMEA ACEASTA, TOT MAI BINE E ACASĂ  #LangaAiTai”.

Versurile piesei, scrise de Sianna, exprimă cel mai bine sentimentul de dor, de  AI TĂI, atunci când ești plecat în lumea mare, iar interpretarea copiilor îți transmite dulceață pură a copilăriei și te face să retrăiești emoțiile sărbătorilor de iarnă  atunci când toată familia se adună la masa festivă.
Fetele familiei Anastasia-Dalia și Eva-Maria nu sunt la prima piesă, de-a lungul anilor ele au adunat deja în portofoliu câteva piese și colaborări cu milioane de vizualizări și ascultări.Eva-Maria a colaborat cu Cezar Stratan pentru piesă “Altădată” care este milionară în vizualizări pe YouTube. Iar pentru mezinul familiei David-Nicolas piesa “Lângă Ai Tăi” reprezintă  debutul său artistic!

Radu Sîrbu : Mulți m-au întrebat dacă îmi doresc că picii noștri să ne calce pe urme, însă chiar dacă toți copiii noștri sunt pasionați de tot ce înseamnă creație, arta frumosului, și fac școală de muzică pe lângă școală generală, eu nu mi-am propus neapărat acest lucru. Vreau ca ei să-și croiască singuri drumul și să-și descopere singuri pasiunile, iar eu îi voi susține în orice domeniu își vor alege ei, fie că e muzică, IT sau orice altceva. Însă că obiectiv îmi doresc mult să le transmit  arta  muzicii,  pentru cultură lor generală.
Producția piesei “Lângă ai tăi” a fost o experiență de neuitat! Cu toții ne-am implicat și am muncit mult  at
ât în studio cât și la repetiții, drept dovadă rezultatul este pe măsura așteptărilor, iar picii sunt încântați de piesă și o fredonează cu orice ocazie.”

Sianna„Piesă această transmite nu doar cuvinte dar și o energie debordantă cum rar mai găsești în piesele din zilele noastre. Copiii au ceva magic în vocile lor, și nu mă refer la octave ci la simplitatea, naivitatea și fericirea pe care o transmit prin interpretare. Este una din piesele mele preferate din cele peste 200 de piese scrise în ultimii ani și sigur motivul sunt cei 3 pitici care au pus magie în fiecare vers. Sper să simțiți asta  când savurați piesa lângă oamenii dragi.”

Piesa se poate asculta pe toate platformele digitale iar pe YouTube se pot vedea și imaginile din culisele ședinței de Crăciun și savura atmosfera familie Sîrbu în formulă completă.

Anglia: Cum au fost furate 5 mașini de lux, de peste 800.000 de euro, în doar un minut

O flotă de mașini de lux, în valoare de peste 800.000 de euro, a fost furată de hoți dintr-o parcare securizată din Anglia în aproximativ 1 minut.

Cinci vehicule, printre care două Porsche, un Mercedes Maybach, un Mercedes A45 AMG 4matic și un Ariel Atom, foarte rar, au fost furate de hoți, după ce au tăiat sistemul de siguranță de la poarta parcării, potrivit BBC citat de digi24.ro.

Imaginile în care hoții dispar cu mașinile au fost distribuite acum de poliție, în încercarea de a-i identifica pe infractori. Poliția din Essex a reușit să recupereze doar Mercedesul Maybach, însă celelalte patru vehicule furate în noimebrie din Bulphan sunt de negăsit.

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va efectua o vizită la Chișinău
Articolul anterior
12 autovehicule noi, de model Şkoda Scala, achiziționate pentru Secția calificare a conducătorilor auto din cadrul Agenției Servicii Publice
Articolul următor