Trei ambasadori ai ţării noastre, rechemaţi din funcţie de Maia Sandu

Trei ambasadori ai R. Moldova, rechemaţi din funcţie. Maia Sandu a semnat decretele.

Preşedintele Maia Sandu a semnat decretele de rechemare din funcţie a ambasadorului R. Moldova în Federaţia Rusă, Vladimir Golovatiuc, a ambasadorului R. Moldova în Belarus, Victor Sorocean şi a ambasadorului R. Moldova în Israel, Gabriela Moraru. Decretele de rechemare din funcţie a Ambasadorului din Israel şi Belarus au fost semnate la 25 august curent, iar decretul privind rechemarea din funcţie a Ambasadorului din Federaţia Rusă a fost semnat în 1 septembrie, scrie tvrmoldova.

Gabriela Moraru este ambasador în Israel din 2015, iar Victor Sorocean – în Belarus, din 2017, tot atunci fiind numit şi reprezentant permanent şi plenipotenţiar al Republicii Moldova pe lângă organele statutare şi alte organe ale Comunităţii Statelor Independente. 

De asemenea, Vladimir Golovatiuc a fost numit ambasador în Federaţia Rusă în luna decembrie 2020. Predecesorul său, Andrei Neguţa, a fost rechemat după cazul anabolizantelor depistate în autoturismul diplomatic care se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chişinău – Moscova.

MakSim a apărut în public pentru prima dată după ce a ieșit din comă
Articolul anterior
Un individ a cumpărat în rate un telefon cu acte false, apoi l-a vândut
Articolul următor