Trei frați din Glodeni trăiesc într-o sărăcie cumplită. Au nevoie urgent de ajutor!

Trei frați din Glodeni trăiesc într-o sărăcie greu de imaginat. Ionel are 12 ani, Daniela are 9 ani, iar Nikita abia a împlinit un anișor. Locuința lor se află într-o stare îngrozitoare. Nu au nimic în casă. Apă, gaz și electricitate le-a promis primăria. Copiii mănâncă doar hrană uscată.

separator

Despre această familie am aflat de la Irina Kovalsky. Interpreta a relatat, pe pagina personală de facebook, cazul acestor copii și a lansat un apel de ajutor. Detaliile îți frâng inima.

Mama copiilor a crescut în orfelinat, alături de alți frați ai ei, fiind deseori abandonată de către mama sa (bunica copiilor) care a suferit de o boală psihică gravă. La moment, tânăra nu poate munci, deoarece îngrijește de copilul mai mic, în vârstă de un an. Ea nu bea, nu fumează, dar e săracă lipită pământului. Soțul femeii a dispărut.

Numele ei este Dusea (tel. 061123762). Femeia împreună cu copiii ei locuiește în apartamentul mamei sale, care nu a trăit niciodată în el, având în vedere că era bolnavă psihic și stătea mai mult prin spitale.

Copiii mai mari merg la școală. Familia supraviețuiește pe indemnizația primită pentru copii.

,,Au nevoie de toate. Puteți vedea și singuri în ce condiții trăiesc. Poate cineva are un aragaz, un boiler, o mașină de spălat veche, dar în stare bună, scaune, haine calde, plapume. Într-un singur cuvânt de TOATE. Copiii sunt mereu flămânzi, au nevoie urgent de alimente. Șampon, săpun, pastă de dinți! Poate niște covoare, prosoape vechi, pixuri, caiete, orice rechizite școlare”, scrie Irina.
,,Două tinere din Bălți i-au schimbat o fereastră și ușa de la intrare, nu aveau ușă. Femeia s-a obișnuit să trăiască din bani puțini, nu petrece, nu bea, copiii sunt bine îngrijiți, principalul lucru este să aibă acum un apartament modest, cu minime reparații și condiții. Atunci când va crește cel mic, mama va începe să muncească. Cine vrea să ajute? Vom organiza ajutor, lucrurile sunt colectate în orașul Bălți, până pe 22 octombrie!”, a mai adăugat interpreta.

Cei care locuiesc în alte orașe ale țării, sau peste hotare, și doresc să dea un ajutor acestei familii, îi pot scrie în privat, interpretei Irina Kovalsky, pe pagina de facebook a artistei. Interpreta le mulțumește tuturor pentru implicare!

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Vezi de câtă dragoste au nevoie fiecare zodie în parte
Articolul anterior
Sfânta Parascheva. Blestemul care însoțește moaștele Cuvioasei
Articolul următor