Trei scriitori și un jurnalist din Republica Moldova au fost decorați de președintele României Klaus Iohannis

Trei scriitori și un jurnalist din Republica Moldova au fost decorați de președintele României.

Trei scriitori și un jurnalist din R. Moldova, decorați de Iohannis

Klaus Iohannis a conferit medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente scriitorilor Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Ion Negrei și jurnalistului Nicolae Negru, transmite tv8.md.

Ceremonia de înmânare a fost organizată pe 12 mai, de către Ambasada României la Chișinău, cu ocazia Zilei Europei, aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova și a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

„Multitudinea de lucrări științifice publicate, articolele și pozițiile civice exprimate, tăria de a confrunta, cu argumente științifice pertinente, grosolanele falsuri istorice care încă mai bântuie aceste meleaguri îi recomandă pe laureații noștri ca adevărați promotori ai adevărului istoric, piloni ai păstrării fibrei identitare comune – ai istoriei și limbii române, ai patrimoniului nostru cultural”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

România a prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile. Cetățenii moldoveni cu pașaport biometric nu se vor putea vaccina la Iași
Articolul anterior
Directorul general al OMS s-a vaccinat împotriva Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante