Troleibuz modern pe străzile Capitalei

Primul troleibuz articulat, achiziționat de la o companie din Italia, este testat pe străzil Capitalei.

Primul troleibuz articulat de model „Phileas Trolley VDL” achiziționat de la o companie din Italia, este testat pe străzile capitalei, anunță Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) citat de tv6.md

Conducătorii de troleibuz se familiarizează cu noile tehnologii, iar unitatea de transport este supusă unei testări tehnice riguroase pentru a se verifica cu exactitate fiecare detaliu. RTEC menționează că municipalitatea a achiziţionat 2 troleibuze articulate în stare tehnică nouă, moderne, de la o companie din Italia. Ambele unități au fost evaluate de un specialist autorizat din Republica Moldova.

Astfel, expertiza a arătat că unităţile de transport sunt în stare tehnică nouă, moderne: cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, sistem de condiționare a aerului, caroserie cu protecție corozivă, consumul de energie electrică a unităţilor de transport noi este preponderent mai mic decât al troleibuzelor vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău. Noile troleibuze vor circula pe Ruta nr. 22 „str. Alba Iulia – bd. Dacia”, traversând și strada nou renovată Ion Creangă. Prețul este de 50 mii euro per unitate, preţul initial fiind de peste 700.000 euro.

Îşi ducea soţia la maternitate şi a nimerit în accident
Articolul anterior
Vineri 13 – zi cu ghinion
Articolul următor