Trucul unui profesor pentru a depista elevii care copiază de pe telefoane la examene: A publicat pe net răspunsul greșit

Un profesor care s-a săturat de studenții care își foloseau telefoanele mobile pentru a găsi răspunsuri și a copia la examenele universitare a inventat o metodă ingenioasă de a-i prinde.

Elevii care au presupus că profesorul lor „mai în vârstă” nu ar fi familiarizat cu cele mai noi metode de înșelăciune au fost prinși în flagrant când acesta a conceput o metodă genială pentru a-i prinde. Un elev din clasa de inginerie a explicat că atunci când s-au așezat cu toții la examenul final, aproximativ jumătate din clasă a părăsit sala pentru a merge la baie în timpul testului – mult mai mulți decât de obicei.

Elevul a spus că a presupus că marea majoritate căutau răspunsurile pe telefon, ceea ce l-a „iritat”, dar a rămas concentrat și a reușit să parcurgă lucrarea. După ce a ieșit din sala de examen, elevul și-a amintit că a existat o anumită întrebare care nu avea legătură cu ceea ce au învățat cu toții în clasă, ce avea două părți.

Partea A a fost „destul de ușoară”, dar nu avea nici o idee despre cum să facă partea B, așa că a lăsat-o pur și simplu deoparte, deoarece reprezenta doar 5 puncte din 100. După ce toate examenele au fost corectate, profesorul le-a trimis un e-mail tuturor studenților universității pentru a le explica planul său inteligent de a-i prinde pe cei care au apelat la un ajutor extern. Mulți dintre elevi au folosit internetul pentru a găsi răspunsuri la întrebările de la examene și teme.

Profesorul lor a decis să folosească acest lucru împotriva lor după ce s-a săturat ca studenții să folosească baia ca scuză pentru a căuta răspunsuri pe telefon.

Un elev a scris pe Reddit: „A făcut intenționat partea B imposibil de rezolvat și cu aproximativ o lună înainte de examenul final, a pus un coleg să pună exact întrebarea (online), care a fost formulată în mod distinct pentru a fi unică. Apoi și-a creat propriul cont și a răspuns la întrebare cu o soluție care pare corectă la prima vedere, dar care, de fapt, este fundamental greșită și este foarte puțin probabil ca cineva să facă aceleași presupuneri și greșeli în mod independent.”

Din cele 99 de examene predate, 14 dintre ei au căzut în capcană și au dat exact răspunsul pe care propriul profesor îl postase online. Toți au primit un punctaj general de zero și au fost raportați la universitate pentru încălcarea angajamentului de onoare academică pe care îl semnaseră.

Numele lor au fost, de asemenea, distribuite tuturor celorlalți profesori din institut – iar toți ceilalți studenți care nu trișaseră au primit note maxime pentru întrebarea falsă. Alții au fost impresionați de planul viclean, iar unul dintre ei a răspuns: „Este uimitor! Am văzut câteva povești de acest gen și mă face să mă bucur că nu folosesc internetul pentru teste. Sincer, dacă trișezi la un test supravegheat, meriți să fii prins. Învață ca toată lumea.”

sursa

Adriana Ochișanu lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI! Talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit la Arena Chișinău

Bucurați-vă de o seară de excepție alături de minunata interpretă Adriana Ochișanu, care lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI.

Pe 20 aprilie 2024, Arena Chișinău va găzdui un concert unde talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit. Alături de Adriana Ochișanu, veți avea ocazia să savurați interpretări memorabile din partea artiștilor de valoare:

– Horia Brenciu și HB Orchestra
– Ionuț Dolănescu
– Surorile Osoianu
– Alexandru Pop
– Laura Olteanu
– Corina Țepeș
– AKORD
– Cornelia Ștefăneț
– Frații Ștefăneț & Orchestra
– Baletul Național JOC

Experimentați o serată plină de diversitate muzicală, de la muzică populară și etnofolclorică la melodii ușoare, toate într-un cadru spectaculos. Rezervați-vă locurile pentru un eveniment de neuitat, unde „VOCEA MOLDOVEI” se va face auzită într-un mod memorabil.

Bilete puteți cumpăra AICI!

Bilete fizice, fără rezervare prealabilă puteți procura la casele iTicket pe adresele următoare:
•⁠ ⁠str. Vlaicu Pârcălab 27 (oficiul iTicket)
•⁠ ⁠bd. Dacia 47/6 (Librarius)
•⁠ ⁠bd. Moscova 1/1 (Librarius)
•⁠ ⁠bd. Mircea cel Bătrân 10 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Vasile Dokuceaev 13 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Piața Unirii Principatelor 3 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Anatolie Corobceanu 7a (Proper Coffee)

Moment emoționant la Cluj! Mai mulți români și basarabeni s-au prins în Hora Unirii de 27 martie

Aniversarea a 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este marcată la Cluj-Napoca, în această perioadă, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Cultural Basarabia. Pe parcursul mai multor zile, Grupul de Iniţiativă Basarabeană îşi propune să promoveze istoria comună, cultura, tradiţia şi spiritul basarabean în inima Transilvaniei, scrie presa din România.

Manifestările dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România au debutat duminică, 24 martie cu concursul „Unde? Cine? Când?”.

Miercuri, 27 martie, studenții basarabeni care învață în centrul universitar din Cluj-Napoca s-au adunat în Piața Unirii unde au încins tradiționala Hora Unirii. Evenimentul a avut loc la ora 17:30 printre cei care au ținut să participe la eveniment pentru a celebra unitatea națională și spiritul european s-au numărat și clujeni.

În cadrul Festivalului Basarabia va mai avea loc în 29 martie evenimentul „Clubul literar basarabean” iar în 3 aprilie este programat concursul intelectual „100 de GIB-iști au zis”.

Manifestările se vor încheia în 6 aprilie cu Gala Aniversară, cu un eveniment special plin de surprize și momente memorabile ce vor rămâne în inimile participanților.

Studenții moldoveni vor primi burse în universitățile din străinătate

Studenții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ din străinătate. Proiectul de lege care prevede aprobarea acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

De menționat că, acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani, transmite Știri.md.

În acest sens, va fi încurajată participarea tinerilor studenți, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. 

Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini. Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011.

Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, 

Funcționară din Cernăuți reținută pentru că „ar fi ajutat” bărbați ucraineni să fugă de război. Zeci de bărbați au ieșit ilegal din Ucraina
Articolul anterior
Shakira se afișează tot mai des cu Gorka Ezkurdia, un surfer de 24 de ani. Cum au fost surprinși cei doi
Articolul următor