Tulpina indiană a coronavirusului a ajuns în Grecia. Cât de periculoasă este

Autoritățile sanitare din Grecia au anunțat, duminică, un prim caz de infectare cu varianta SARS-CoV-2 care se află la originea unui val al epidemiei covid-19 în India.

Persoana contaminată este o femeie străină de 33 de ani, care locuieşte la Atena şi care a călătorit în Dubai, pe 4 aprilie, a anunțat organismul naţional de sănătate publică EODY, potrivit hotnews.ro.

Sâmbătă, autoritățile din Elveția au anunțat un prim caz de infectare cu tulpina indiană a Sars-Cov-2 (B.1.617). Persoana infectată se afla în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării.

Joi, autorităţile belgiene au anunțat depistarea în ţară a 20 de studenţi indieni testaţi pozitiv la această tulpină.

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Sănătății din India a transmis că a fost depistată o nouă tulpină a coronavirusului, pe lângă cele care circulă deja în multe alte țări.

Instituția a precizat că, în urma secvenţierii şi analizei genomului unei mostre provenite din statul Maharashtra, au fost descoperite mutaţii ale virusului care nu se potrivesc ”variantelor care determină îngrijorare” (VOC). Noua tulpină este ”dublu-mutantă”, a mai precizat sursa citată. 

Potrivit informațiilor preliminare, tulpina nu este mai agresivă, însă are un grad înalt de transmisie și contagiozitate, crescând incidența formelor de gravitate medie și severă.

Cea mai mare tranșă de vaccinuri Pfizer de până acum intră luni în România
Articolul anterior
Doctoriță de 38 de ani, găsită fără suflare în spital. A lăsat în urmă un copil
Articolul următor
Alte articole interesante