„Tupeul propagandei ruse”. Igor Grosu, despre imaginea lui Soloviov în care PMAN este prezentată drept Comrat

Președintele Parlamentului Igor Grosu a comentat postarea lui Vladimir Soloviov. Cel din urmă a publicat o poză de la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai, făcând aluzie că aceasta ar fi fost făcută la protestul din aceeași zi organizat de Partidul „ȘOR” la Comrat. Grosu a numit acțiunea „tupeu al propagandei ruse”, scrie Newsmaker

SPEAKER GROSU WELCOMES EUROPEAN PARLIAMENT'S RESOLUTION CONCERNING  NEGOTIATIONS ON MOLDOVA'S ACCESSION TO EU - Infotag

„Ați văzut propaganda rusă? Ați văzut tupeul propagandei ruse, a celui mai toxic propagandist al Federației Ruse care probabil fiindu-i rușine de imaginile cu câți au dovedit să manipuleze și să care la Comrat sau Orhei, au luat poza noastră cea frumoasă din Piața Marii Adunări Naționale și au dat-o de partea că ar fi fost contramanifestația care a avut loc în câteva orașe”, a spus președintele Parlamentului, la emisiunea „În Context” de la Moldova 1.

Amintim că pe 21 mai, Vladimir Soloviov a publicat pe contul său de Telegram o imagine de la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, care s-a desfășurat în Chișinău și la care au participat între 75 000 și 80 000 de persoane. În mesajul alăturat imaginii, Soloviov a dat de înțeles că poza poza ar fi fost realizată la protestul „antiguvernamental”, organizat de Partidul „ȘOR” la Comrat.

Și ambasadorul UE la Chișinău Janis Mazeiks a reacționat la postarea lui Soloviov. Diplomatul a spus că are un „sentimentul ciudat” și că „propaganda rusă încearcă să fure susținătorii UE în Moldova”.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Numărul moldovenilor care pleacă la odihnă peste hotare a crescut cu peste 74%. Care sunt destinațiile preferate?
Articolul anterior
602 ani de la prima atestare documentară a orașului Bălți. Cum au sărbătorit localnicii
Articolul următor