Turcia a donat Moldovei 30.000 de măști și alte echipamente de protecție

Astăzi, în cadrul unui eveniment public, a fost transmis lotul de ajutor umanitar acordat de către Republica Turcia, în contextul combaterii pandemiei COVID-19, ce constă în 30.000 măști chirurgicale, 600 halate chirurgicale și 1400 șorțuri chirurgicale.

separator

Echipamentele de protecție vor fi distribuite instituțiilor medicale din Republica Moldova, pentru a reducere riscul de infectare și a asigura protecția lucrătorilor medicali antrenați în lupta cu infecția COVID-19.

Secretarul de stat al MSMPS, Alexandru Holostenco: ”În aceste clipe dificile, doar prin solidaritate și implicare vom putea să depășim pandemia COVID-19. Republica Turcă este partenerul strategic al sistemul de sănătate și social, pentru care ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat”.

La rândul său, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, E.S. Dl Gurol SOKMENSUER, a menționat: ”Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, iar din cauza pandemiei multe domenii de activitate au fost stopate. Turcia este solidară cu Republica Moldova în această perioadă și în continuare vom susține fiecare domeniu de activitate”.

În Moldova, a crescut numărul infectaților în rândul tinerilor
Articolul anterior
532 cazuri de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul următor
Alte articole interesante