Turcia continuă să ardă, iar turiştii fug disperaţi din calea focului

Turcia continuă să se confrunte cu incendiile violente izbucnite din cauza caniculei extreme.

Incendiile masive de pădure distrug zone întinse din Turcia, Grecia și Italia, iar sate și localități întregi sunt evacuate din calea flăcărilor. În Turcia, zonele turistice de coastă sunt afectat puternic, iar turiștii ajung să fugă disperați din calea flăcărilor, în stațiunile de la Mediterană, relatează publika.md cu referire la Sky News. Între timp autoritățile de la Ankara dau vina pe militanții kurzi, despre care spun că au incendiat intenționat zonele turistice. Locuitorii și turiștii aflați în calea flăcărilor au fost salvați de paza de coastă și de flota turcă cu ajutorul unor bărci pe parcursul weekend-ului. Autoritățile turce spun că s-a pus inclusiv problema unei operațiuni pe scară largă pentru salvarea turiștilor și rezidenților.

Peste 120 de incendii au erupt doar în Turcia în ultimele zile, iar opt persoane au murit și alte 27 au ajuns la spital. Deși incendiile de pădure au loc frecvent vara în sudul Turciei, experții spune că nivelul și puterea acestora sunt ieșite din comun în acest an.

Sud-estul Europei este lovit în această perioadă de un val de căldură extremă care a adus temperaturi de peste 45 de grade în mai multe țări și a dus la izbucnirea unui număr mare de incendii în zone întinse din Italia, Grecia sau Turcia.

Topul oraşelor în care mişină cei mai mulţi hoţi de buzunare
Articolul anterior
Furtuna de luni seara a făcut prăpăd în unele raioane ale ţării
Articolul următor