Turcia introduce restricții pentru persoanele nevaccinate anti-COVID

Cetățenii turci nevaccinați vor fi nevoiți să prezinte rezultatul unui test negativ pentru a avea acces în unele locuri publice.

Cetățenii turci nevaccinați vor fi nevoiți să prezinte rezultatul unui test negativ pentru a avea acces în unele locuri publice. Accesul în cinematografe și restaurante va fi permis doar la prezentarea unui test negativ la coronavirus pentru persoanele nevaccinate. Măsura este analizată de autoritățile din Turcia. Declarația a fost făcută de președintele Recep Tayyip Erdogan, scrie sputnik.md.

„Vom solicita teste PCR regulate pentru studenți și personalul universitar care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului. De asemenea, vom face obligatorii testele PCR pentru zboruri și transporturi pe distanțe lungi, precum și pentru intrarea în locuri publice precum cinematografele și restaurantele”, declarat Erdogan, citat de ziarul Hurriyet.

De asemenea, odată cu începutul anului școlar, angajații nevaccinați ai instituțiilor de învățământ vor trebui să facă un test PCR cel puțin de două ori pe săptămână.

Potrivit Ministerului Sănătății din Turcia, de la începutul pandemiei în țara respectivă au fost înregistrate peste 5,7 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care peste 51 de mii de pacienți au murit. Peste 45 de milioane de turci au primit prima doză de vaccin contra coronavirusului.

30 000 de porci bolnavi de la o fermă vor fi sacrificaţi
Articolul anterior
Fenomen rar produs în Pitești, România
Articolul următor