Ucraina a dat startul proiectului care prevede construcția magistralei noi Kiev-Chișinău

În Ucraina, a fost anunțată prima licitație pentru construcția magistralei care va uni capitalele Ucrainei și Moldovei și va permite călătorilor să parcurgă drumul în 5 ore. Proiectul a fost agreat de către președinții Volodymyr Zelenski și Maia Sandu, în timpul reuniunii de la Kiev din luna ianuarie.

Inițiativa a fost raportată de Serviciul Rutier de Stat din Ucrana, relatează epravda.com.ua.

La 3 februarie, Serviciul Rutier din regiunea Vinița a anunțat o licitație pentru dezvoltarea unui studiu de fezabilitate (FS) pentru construirea unui punct de frontieră care trece peste râul Nistru, la granița ucraineană-moldovenească, în apropierea localităților Yampol – Cosăuți, aceasta fiind etapa inițială a proiectului.

Această trecere a podului ar trebui să devină o parte a noii autostrăzi de la Kiev la Chișinău, ceea ce va face posibilă deplasarea dintr-o capitală în alta în aproape 5 ore.

Traseul actualizat va trece prin regiunile Kiev, Jitomyr și Vinița și va fi optim pentru călătoria în Moldova ocolind Transnistria.

,,Achiziționarea unui studiu de fezabilitate este primul pas. În același timp, ne pregătim să actualizăm 137,5 km din traseu – vorbim despre cele mai problematice secțiuni pentru călătorie. Adică până la sfârșitul anului , drumul este planificat să devină unul confortabil pentru călătorie”, a spus șeful ,,Ukravtodor” Alexander Kubrakov. Zonele în care sunt planificate lucrările sunt M-21 Vystupovichi – Jitomir – Mogilev-Podolsky și R-08 Nemirov – Yampol.

Interpreta Natalia Gordienko despre Eurovision: ,,Vă vom impresiona! Vom dansa împreună”
Articolul anterior
Mirele și mireasa s-au ras în cap la propria nuntă
Articolul următor
Alte articole interesante