Ucraina folosește noul sistem electronic „eCherha” în punctele de trecere cu Moldova

Ucraina a anunțat implementarea în punctele de trecere a frontierei pe direcția de Vest a noului sistem electronic „eCherha”, care va permite facilitarea operațiunilor din domeniul transportului rutier. Anunțul a fost făcut de către Agenția Națională Transport Auto (ANTA),  transmite Moldpres.

Ucraina a introdus înregistrarea obligatorie a nerezidenților care  efectuează transportul mărfurilor aflate sub control vamal pe teritoriul  ucrainean – Ziarul de Gardă

Potrivit instituției, sistemul electronic „eCherha” a fost pus de Ucraina în aplicare pentru unitățile de transport marfare, în cadrul a 16 puncte de trecere a frontierei, în scopul facilitării domeniului transportului rutier cu beneficiu direct adus operatorilor de transport prin optimizarea timpului și proceselor în activitatea profesională. 

Utilizatorii sistemului respectiv pot efectua înregistrarea din timp pentru a cunoaște ora prestabilită când trebuie să se prezinte la punctul de trecere a frontierei, iar printr-o aplicație vor primi notificări despre statutul lor actual în cadrul rândului electronic. Instrucțiunile de înregistrare în sistem și lista punctelor de trecere a frontierei în care acesta este aplicat sunt disponibile pe pagina electronică www.echerha.gov.ua.

ANTA a precizat că sistemul „eCherha” este funcțional începând cu 8 mai 2023. Totodată, autoritățile ucrainene confirmă că transportatorii care efectuează operațiuni de transport rutier cu autobuzul/autocarul vor putea utiliza sistemul respectiv din luna iulie a anului curent, iar persoanele fizice proprietari ai autoturismelor – din luna august.

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 10 morți și mai multe persoane rănite

În seara de marți, 3 octombrie, un accident tragic a avut loc la Mestre, lângă Veneția, unde un autobuz a căzut de pe viaductul Vempa, cauzând decesul mai multor pasageri și rănirea altora.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei și în acest moment nu se cunoaște cu exactitate numărul morților și răniților.

Informațiile inițiale sugerează că în vehicul se aflau numeroase persoane.

Prefectul Veneției menționează că cel puțin zece persoane și-au pierdut viața în urma acestui accident devastator, informează La Nuova Venezia, potrivit rotalianul.com.

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Deși dinamica exactă a incidentului nu este cunoscută încă și nu se știe dacă vehiculul era un autobuz turistic sau unul de linie, ceea ce este sigur este că autobuzul aparține companiei Linea și efectua ruta Veneția-Marghera.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

O femeie din Elveția a decedat şi 11 persoane au fost rănite într-un accident cu turiști în Antalya

O turistă elveţiană şi-a pierdut viaţa şi alte 11 persoane au fost rănite într-un accident rutier în sudul Turciei, transmite AFP, citând media din Turcia şi consulatul general al Elveţiei.

Potrivit agenţiei de stat Anadolu, citată de Agerpres, cei 11 răniţi sunt zece turişti elveţieni şi şoferul turc al microbuzului cu care se deplasau de la aeroportul din Antalya spre un hotel situat în districtul Manavgat, la circa o oră de mers cu maşina.

„O cetăţeană elveţiană a decedat în acest accident rutier”, a indicat viceconsulul general al Elveţiei în Turcia, Jérome Perrenoud-André, contactat de AFP. El nu a fost în măsură să confirme naţionalitatea răniţilor.

Potrivit imaginilor difuzate de media din Turcia, microbuzul a lovit un TIR staţionat pe un drum rapid care leagă Antalya de Alanya, două din principalele staţiuni de pe litoralul mediteranean turc, foarte apreciate de turiştii europeni.

Conform agenţiei Anadolu, femeia decedată era un medic în vârstă de aproximativ 40 de ani.

Astăzi este sărbătorită Ziua Internaţională a Familiei
Articolul anterior
Șoferul care a ucis trei oameni între localitățile Băcioi și Răzeni, era în stare de ebrietate
Articolul următor