Ucraina prelungește regimul de carantină până la 22 iunie

Cabinetul de miniștri al Ucrainei, miercuri, 20 mai, a decis extinderea carantinei în țară până pe 22 iunie, dar cu relaxarea unor restricții.

separator

„Proiectul propune stabilirea carantinei în perioada 22 mai 2020 – 22 iunie în Ucraina, ținând cont de situația epidemică din regiuni. Este vorba despre așa-numita carantină adaptivă despre care am vorbit ”, precizează Ministerul Sănătății, Maxim Stepanov.

Potrivit TASS, din 22 mai activitatea de transport urban și suburban este reluată. Hotelurile încep să primească clienți. În plus, evenimentele sportive sunt permise, dar fără spectatori. Reluarea activității metroului și a grădinițelor a fost amânată până pe 25 mai.

Se preconizează că aeroporturile vor începe să funcționeze nu mai devreme de 15 iunie.

Guvernul Ucrainei, pe 12 martie, a introdus în țară o carantină la nivel național din cauza coronavirusului timp de o lună, ulterior a fost prelungită până la 22 mai. La începutul lunii aprilie, țara a întărit măsurile de carantină. Cetățenii au fost obligați să poarte echipament individual de protecție și, la ieșirea din casă, să poarte cu ei documente de identitate.

Începând cu 11 mai, măsurile restrictive au fost relaxate. Magazinele nealimentare, zonele de vară ale restaurantelor și cafenelelor au început să funcționeze în țară, interdicția de a merge în parcuri a fost ridicată.

Conform datelor Worldometer, Ucraina a înregistrat, la 20 mai, 19,2 mii de cazuri de COVID-19. Au murit 564 de pacienți, 5,9 mii de oameni sunt recuperați.

S-a decis. Alegerile prezidențiale, în Moldova, vor avea loc pe 1 noiembrie 2020
Articolul anterior
Adriana Ochișanu a publicat o poză cu mama ei! E clar de la cine a moștenit artista frumusețea
Articolul următor
Alte articole interesante