Ucraina și Republica Moldova, acord reciproc de recunoaștere a certificatelor de vaccinare

Moldovenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte la intrarea în Ucraina un test negativ la Covid-19 dacă vor deține certificatul de vaccinare.

Autoritățile ucrainenei anunță că sunt pe ultima sută de metri în semnarea unui acord reciproc, transmite realitatea.md.

„Uniunea Europeană a decis să introducă un certificat digital sau pașaport de vaccinare. Noi, la Ministerul Afacerilor Externe, ne-am unit forțele cu colegii din Ministerul Sănătății, Ministerul Transformării Digitale cu Uniunea Europeană și vorbim deja în mod substanțial despre faptul că certificatul nostru digital este complet sincronizat cu cel european”, a declarat ministrul ucrainean de externe Dumitru Kuleba.

Până la definitivarea platformei cu privire la certificatul verde, Ucraina a ajuns la un acord cu Ungaria, Moldova, Georgia și Turcia.

„Certificatul digital va fi sincronizat cu certificatul UE începând cu luna iulie. Nu vrem să așteptăm până în iulie, așa că am început să colaborăm cu unele țări vecine la recunoașterea certificatelor în format scris, certificat prezentat fizic.

În prezent, am convenit asupra acestui lucru cu Ungaria, Moldova, Georgia și Turcia”, a adăugat oficialul ucrainean, precizând că procesul necesită câteva intervenții birocratice.

sursa

Bărbatul care susține că este fiul secret al prințului Charles și al Camillei
Articolul anterior
#InstantControl: 33 de întrebări în 4 minute, răspunde Tatiana Tattocika
Articolul următor
Alte articole interesante