166625_5c16c10a

Sofia Rotaru postează piese pe care le cântă în limba română

Interpreta de muzică ușoară, Sofia Rotaru, originară din regiunea Cernăuți, Ucraina, postează tot mai des pe pagina sa de Facebook înregistrări audio și video de arhivă în care dânsa interpretează piese în limba sa maternă – limba română, scrie ziarulnational.md.

Ultimele două piese postate sunt „Aseară ți-am luat basma” și „Orele”.

Despre ultima piesă a scris că „este cea mai frumoasă piesă”.

Sofia Rotaru are 75 de ani.

Puteți asculta AICI una dintre piesele postate recent.

Filip Kirkorov nu cunoaște dacă are interdicție de intrare în Republica Moldova

Cântărețul rus Filip Kirkorov nu cunoaște despre includerea numelui său în lista persoanelor din Federația Rusă, cărora le-a fost aplicată interdicția de intrare în R.Moldova.

Поролоновая жопа: Филиппа Киркорова обвинили в искусственной заднице, а он  дал себя пощупать

Despre acest lucru a anunțat reprezentantul artistului, Ecaterina Uspenskaia, pentru RIA, transmite www.deschide.md.

„La moment, noi ne gândim la concertele care ar urma să aibă loc la Kremlin, însă vom lua în calcul această informație”, a declarat ea.

De menționat că Filip Kirkorov a încercat să ajungă în R.Moldova la data de 29 iulie 2022 pentru a participa la un concert, în spatele cărui se aflau oamenii lui Șor. Artistul a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, la bordul unei aeronave care efectua o cursă charter de la Istanbul. La bordul aceleiași aeronave, împreună cu Kirkorov mai era și un tânăr, cetățean al Ucrainei. La ieșirea din sala VIP, polițiștii de frontieră l-au anunțat pe Kirkorov că acesta are interdicție pe teritoriul R. Moldova, așa că s-a văzut nevoit să facă cale întoarsă.

Zaharova atacă din nou Chișinăul: Interzicerea panglicii bicolore – o decizie monstruoasă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, lansează noi acuzații în adresa Chișinăului după ce prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că hotărârea Curții Constituționale nu va împiedica autoritățile să sancționeze cetățenii R.Moldova care vor purta panglica Sf. Gheorghe în ziua de 9 Mai. Potrivit oficialului de la Moscova, interzicerea purtării panglicii bicolore reprezintă o „decizie monstruoasă”, transmite www.deschide.md.

Maria Zakharova: “We would like to understand Yerevan's basic viewpoint” -  Mediamax.am

„Este o decizie monstruoasă. Ei încă au tupeu să arunce această decizie în spațiul public sub forma unei justificări”, a declarat ea pentru Pervîi Kanal.

De menționat că la data de 20 aprilie 2022, Legislativul a adoptat legea care interzice simbolurile de război, inclusiv panglica „Sf. Gheorghe”, folosite de trupele ruse ca simbol în cadrul invaziei din Ucraina.

Nefiind de acord cu decizia Parlamentului, deputații PSRM au contestat legea respectivă la Curtea Constituțională.

Prin decizia CCM din 11 aprilie, a fost admisă parțial sesizarea depusă de deputații socialiști și s-a declarat drept neconstituțională sintagma „și care pot fi confundate cu acestea” din Legea privind contracararea activității extremiste, potrivit căreia este interzisă etalarea, confecționarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea difuzării publice a atributelor ori simbolurilor create prin stilizarea atributelor ori simbolurilor fasciste, național-socialiste (naziste), ale unei organizații extremiste sau a atributelor ori simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni, și care pot fi confundate cu acestea.