Ucrainenii s-ar putea confrunta cu întreruperi lungi de curent cel puțin până la sfârșitul lunii martie

Ucrainenii s-ar putea confrunta cu pene de curent cel puțin până la sfârșitul lunii martie, a declarat șeful principalului furnizor privat de energie YASNO pentru Kiev, citat de The Guardian.

Penele de curent din Ucraina ar putea dura până în martie 2023

Între timp, guvernul a început evacuarea oamenilor din Herson în alte regiuni. Jumătate din infrastructura energetică a Ucrainei a fost deteriorată de atacurile rusești, a declarat președintele Vladimir Zelenski, lăsând milioane de oameni fără electricitate și apă pe măsură ce se apropie iarna și temperaturile scad sub zero, transmite Digi24.ro.

Sergey Kovalenko, șeful principalului furnizor privat de energie YASNO pentru Kiev, a declarat că muncitorii se grăbesc să finalizeze reparațiile înainte de sosirea frigului de iarnă.

„Aș dori ca toată lumea să înțeleagă: cel mai probabil, ucrainenii vor trăi cu pene de curent cel puțin până la sfârșitul lunii martie”, a transmis Kovalenko pe Facebook.

El a adăugat: „Scenariul de bază este că, dacă nu există noi atacuri asupra rețelei electrice, atunci în condițiile actuale de producere a energiei electrice, deficitul de energie ar putea fi distribuit uniform în toată țara. Aceasta înseamnă că întreruperile vor fi peste tot, dar de durată mai mică. Există, de asemenea, previziuni diferite privind evoluția acestei situații și ele depind complet de atacurile Rusiei”.

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

În următorii patru ani Republica Moldova și Romania vor avea 9 poduri construite și reabilitate peste râul Prut
Articolul anterior
Dumitru Alaiba: Vom compensa dobânzile la creditele investiționale
Articolul următor