UE și Fundaţia Konrad Adenauer vor aloca încă 1 milion de euro Moldovei

În cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societăţii civile la nivel local în Republica Moldova”, finanţat de Uniunea Europeană şi Fundaţia Konrad Adenauer, au fost aprobate încă 35 de proiecte care vizează o mai bună guvernare în toate regiunile Moldovei.

separator

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la organizatori, la cea de-a două rundă de propuneri de proiecte au fost recepţionate 158 dosare, din care au fost selectate cele mai bune 35 de propuneri, care vor primi în total 1 mil. euro pentru realizare, transmite Știri.md.

Viitorii beneficiari de finanţare urmează să-şi implementeze în toate regiunile ţările propunerile de proiecte care includ activităţi cum ar fi: campanii de mobilizare comunitară, de informare şi sensibilizare privind soluţionarea problemelor locale; audieri şi activităţi publice, consultări, dezbateri, sesiuni de mentorat şi de formare/instruire; activităţi de identificare a impedimentelor în dezvoltarea comunităţilor, analiza politicilor publice orientate către dezvoltarea comunităţilor; evaluarea eficienţei şi eficacităţii autorităţilor locale; activităţi de networking destinate organizaţiilor societăţii civile de nivel local în vederea implicării acestora în dezvoltarea propriei comunităţi şi în procesele decizionale locale; alte activităţi ce pot contribui eficient la promovarea diversităţii culturale, coeziunii sociale şi comunicării la nivel local şi regional.

De asemenea, comisia de evaluare a confirmat şi o listă de rezervă. În cazul în care vor fi identificate fonduri disponibile, organizaţiile care se regăsesc pe lista de rezervă vor fi contactate de către echipa de proiect.

După cum a informat anterior Infotag, proiectul „Dezvoltarea societăţii civile la nivel local în Republica Moldova” a fost lansat în aprilie 2019 şi va oferi, în perioada 2019-2021, granturi în valoare de circa trei milioane de euro organizaţiilor societăţii civile care îşi desfăşoară activitatea în afara oraşului Chişinău. Obiectivul general al proiectului este să contribuie la dezvoltarea societăţii civile din Moldova care promovează şi monitorizează transparenţa şi responsabilitatea instituţiilor publice. O atenţie specială va fi acordată proiectelor ce au drept scop monitorizarea procesului de implementare a Acordului de Asociere RM-UE.

Totodată, 58 de organizaţii ale societăţii civile din diferite regiuni ale Republicii Moldova, selectate în urma desfăşurării primului apel de propuneri de proiecte beneficiază deja de suport financiar din partea Uniunii Europene şi Fundaţiei Konrad Adenauer, având posibilitatea să se implice activ în procesele decizionale şi de elaborare a politicilor, dar şi de responsabilizare a instituţiilor publice.

Coronavirus: 356 cazuri noi, confirmate în Moldova
Articolul anterior
Încă 4 moldoveni, răpuși de Covid-19. Cine sunt victimele?
Articolul următor
Alte articole interesante