UE va oferi 770.000 euro pentru dezvoltarea sectorului de afaceri din Cahul și Ungheni

Uniunea Europeană a oferit 770.000 euro pentru dezvoltarea sectorului privat din regiunile Cahul și Ungheni. 28 de companii din regiunile cheie Ungheni și Cahul vor beneficia în acest an de granturi în valoare de 15.000-30.000 euro fiecare.

separator

Asistența financiară va putea fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii în scopul dezvoltării afacerii, creării de noi locuri de muncă și sporirea atractivității regiunilor-cheie pentru noi investiții. Programul de granturi va fi însoțit și de activități de mentorat și instruiri gratuite pentru a stimula cultura antreprenorială a regiunilor cheie.

Condițiile detaliate ale concursului și formularele de aplicare sunt publicate pe paginile web www.eu4cahul.md şi www.eu4ungheni.md. Termenul limită de depunere a dosarelor este 30 noiembrie 2020, ora 17:00.

Antreprenorii din regiunile Ungheni și Cahul pot depune dosarul la următoarele categorii:

 1. Sprijin pentru extinderea și dezvoltarea afacerilor existente (granturi a câte 30.000 EURO fiecare pentru 16 beneficiari)

Cerințe minime:

 • – Entitate economică, înregistrată în Republica Moldova;
 • – Companie cu mai mult de 3 ani de activitate, situată în raioanele Cahul sau Ungheni (zonă urbană sau rurală);
 • – Contribuție monetară obligatorie de cel puțin 10% din valoarea grantului.
 1. Sprijin pentru startup-urile existente sau nou create (granturi a câte 15.000 sau 25.000 EURO pentru 10 beneficiari)

Cerințe minime:

 • – Entitate economică, înregistrată în Republica Moldova;
 • – Companie cu mai puțin de 3 ani de activitate, situată în raioanele Cahul sau Ungheni (zonă urbană sau rurală) sau antreprenor/antreprenoare dispus/ă să lanseze o nouă afacere în comunitățile rurale  din raioanele Cahul sau Ungheni;
 • – Contribuție monetară obligatorie de cel puțin 5% (pentru granturi de până la 15.000 EURO) sau de 10% (pentru granturi de până la 25.000 EURO).
 1. Sprijin pentru inițiative de antreprenoriat social (granturi a câte 20.000 EURO fiecare pentru două proiecte de antreprenoriat social)

Cerințe minime:

 • – Grup de persoane înregistrate ca entitate juridică până la acordarea suportului financiar care vor activa în raioanele Cahul sau Ungheni sau companii existente,  antreprenori situați în raioanele Cahul sau Ungheni care își propun să dezvolte, finanțeze și implementeze inițiative răspuns la problemele sociale, culturale sau de mediu fără a genera profit sau pentru a reinvesti profitul în scopuri sociale;
 • – Contribuție monetară obligatorie de cel puțin 5% din valoarea grantului.

Șapte vedete care se pregătesc să devină mămici în 2021
Articolul anterior
Melania Trump a mers la votare într-o rochie de 4.500 de dolari
Articolul următor
Alte articole interesante