UE vine cu noi strategii anti-criză, pentru a face faţă penuriei de gaze. Cinci măsuri importante, anunțate

Uniunea Europeană vine cu noi strategii anti-criză, pentru a face faţă penuriei de gaze. UE planifică să plafoneze preţul gazelor din Rusia şi limiteze consumul la orele de vârf. În total cinci măsuri importante au fost anunţate la conferinţa de presă a şefei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, scrie publika.md.

„Vedem că Rusia manipulează piaţa energetică, iar impactul este simţitor. Ne confruntăm cu preţuri astronomice pentru locuitori şi companii”, a spus Ursula Von der Leyen.

Una din principalele strategii aplicate în Uniunea Europeană constă în reducerea consumului, în special la orele de vârf. A doua măsură se referă la stabilirea unui prag pe venituri pentru producătorii de energie verde. Profiturile obţinute de ei vor fi redirecţionate către persoanele vulnerabile şi companii. Totodată, şi câştigurile producătorilor de gaze şi petrol ar urma să fie orientate către consumatorii vulnerabili și pentru investiţiile în energie curată.

Alte două strategii ale UE constau în susţinerea companiilor de utilităţi energetice şi în plafonarea preţului pentru gazele ruseşti.

Cea din urmă măsură a fost criticată de președintele Vladimir Putin, care a declarat că Rusia nu va mai livra gaze şi petrol Uniunii Europene dacă va plafona prețurile. Putin a adăugat că intenţia UE este stupidă şi a insistat că nu vrea să folosească energia drept armă împotriva Europei.

Săptămâna trecută, invocând motive tehnice, Rusia a anunţat închiderea gazoductului Nord Stream, care deserveşte Germania şi alte câteva ţări europene. Concernul rus Gazprom a explicat că trebuie reparată o turbină a gazoductului, unde s-a produs o scurgere de ulei.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Funcționarii responsabili de condamnarea la CEDO a R. Moldova ar trebui să plătească în totalitate cheltuielile pe care le suportă statul
Articolul anterior
Un cutremur a zguduit insulele turistice din vestul Greciei
Articolul următor