Uimitor! Moldova, recomandată ca destinație turistică de către Revista Forbes!

Moldova este recomandată ca destinație turistică interesantă și atractivă, într-un editorial publicat de către celebra revistă americană Forbes, cu milioane de urmăritori în întreaga lume! Țara noastră este descrisă drept o locație cu o bogată cultură viticolă, fructe delicioase, legumele aromate, preveliști naturale deosebite și faimoasa ,,plăcinta”.

separator

,,Căutați o vacanță combinată cu vin bun și gastronomie? Căutați ceva aventuros și poteci bătute? Încercați să vizitați Moldova”, scrie Forbes.

,,Moldova are puțin peste 100.000 de hectare de viță de vie, ceea ce înseamnă că țara are o proporție mai mare din terenurile sale acoperite cu podgorii decât orice altă țară. Nu e de mirare că industria vinicolă este importantă pentru economie.

Situația sa apropiată de Marea Neagră o apropie de locul în care primele vinuri au fost făcute cu multe mii de ani în urmă. Și da, Moldova are o istorie foarte lungă de vinificație. Dar o lungă istorie, la fel de luminată, nu este suficientă. Vinurile moldovenești au fost ascunse de restul lumii timp de aproape 50 de ani, când Moldova făcea parte din Uniunea Sovietică. După independență, din 1991, industria vinicolă a început să se reinventeze. Încet la început. A apărut problema reformei agrare. Cum să redistribui terenul care a fost confiscat de stat. Și, în cele din urmă, cum să găsiți noi piețe.

În perioada sovietică Moldova a făcut cantități uriașe de vin. Cea mai mare parte a fost consumată în interiorul Uniunii Sovietice și cea mai mare parte a fost un vin simplu. În 1980, suprafața viticolă era puțin peste 200.000 de hectare, ceea ce este enorm pentru o țară atât de mică. Cu toate acestea, la mijlocul anilor 1980, președintele sovietic Mihail Gorbaciov și-a lansat campania anti-alcool. Industria vinicolă din Moldova a suferit sever. Aproape o treime din viile au fost ridicate.

(…) După destrămarea sovietică, Rusia a continuat să fie de departe cea mai importantă piață de export pentru vinurile moldovenești. Vinurile dulci și semi-dulci, favorizate de ruși, au continuat să fie făcute. Multe vinuri au fost în realitate croite pentru piața rusă.

Astăzi Moldova exportă în 50 de țări diferite. Polonia, România, Republica Cehă și Slovacia sunt piețe importante, iar SUA, Asia și Europa de Vest încep să aibă un impact.

Vreme rea în România! De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc! Grindina a lovit deja mai multe localități

Vremea s-a schimbat în unele zone din România. De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc în mai multe judeţe. Câteva localităţi din Brăila şi Bacău au fost lovite astăzi de grindină. Bucăţile de gheaţă au distrus copacii abia înfloriţi. De mâine, vremea se strică în jumătate de ţară. În Est, Vest şi Nord vor fi coduri galbene de vânt și ploi, scrie observatornews.ro.

Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă în intervalul luni, ora 6.00 – miercuri, ora 21.00. În documentul meteorologilor se face referire la intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Cea mai mare grevă din Germania din ultimii ani, anunțată pentru luni. Transportul va fi paralizat

Milioane de oameni care fac naveta la serviciu trebuie să se aștepte luni la o paralizare a transporturilor în Germania. Atât traficul feroviar, cel cu mijloacele de transport în comun, cât și aeroporturile vor fi în mare parte în grevă la nivel federal, au anunțat atât sindicatul prestatorilor de servicii, Verdi, cât și sindicatul căilor ferate și transporturilor EVG, conform Deutsche Welle citată de radiomoldova.md.

Conflictul tarifar de la căile ferate Deutsche Bahn și din serviciile publice riscă să se transforme în cea mai mare grevă care a avut loc în Germania în ultimii ani, notează DW.

Greva va paraliza transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile, porturile germane și serviciile de autostradă.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunțat că din cauza grevei de avertisment se vede nevoită să suspende luni în totalitate traficul feroviar pe distanțe lungi, fiindcă nu există posibilitatea organizării unui plan de avarie.

Și în traficul feroviar regional și urban „trenurile nu vor circula decât prin excepție”, a comunicat compania.

Lupta pentru majorarea salariilor va afecta și mare parte din aeroporturi.

Sindicatul cere majorarea salariilor cu 10,5%, minimum cu 500 de euro lunar. EVG negociază la rândul său cu patronatul în numele a 230.000 de angajați în cadrul a 50 de companii feroviare și firme de transport în comun, și insistă asupra creșterii cu 12% a salariilor, minimum cu 650 de euro în plus pe lună.

Ofertele făcute de Deutsche Bahn și de ceilalți angajatori se rezumă la o creștere cu cinci procente a salariilor și de plăți unice de maximum 2500 de euro. Partenerii sociali se acuză reciproc de eșuarea negocierilor salariale desfășurate în lunile februarie și martie, mai scrie DW, care citeaza DPA și AFP.

Tragedie pe mare! Cel puțin 29 de migranți care încercau să ajungă în Italia au murit înecați

Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin două ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanță una de cealaltă, transmite Mediafax. Migranții subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.

Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcațiuni cu migranți în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcațiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC. Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranților africani fără documente.

Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleșiți, după ce un număr record de 2.500 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore.

Giorgia Meloni avertizează Europa că se află în pragul unei crize a refugiaților

Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaș de refugiați sosind pe coastele sale.

Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranții care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puțin 12.000 de migranți care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranților, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenției de știri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reținut peste 3.000 de migranți.

Mărturii cutremurătoare despre tânărul moldovean, înecat în mare la Coblevo. Iubita sa era alături când s-a întâmplat nenorocirea
Articolul anterior
Guz a lansat piesa ,,Motănaș”. Vezi videoclipul!
Articolul următor