ULTIMA ORĂ! Atac armat în Capitală! Poliția anunță că, acum câteva minute, în sectorul Râșcani a fost comis un omor

Atac armat în Capitală! Poliția anunță că, acum câteva minute, în sectorul Rîșcani al Capitalei a fost comis un omor, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

”Un bărbat a efectuat câteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția altuia. Persoana de origine străină în care s-a tras a decedat.

Angajații tuturor subdiviziunilor specializate se află la fața locului. Vom reveni cu detalii.”, anunța Poliția acum câteva minute.

Victima se afla la o terasă.

Oase de mamut, descoperite la Șoldănești! Arheologi din mai multe țări studiază teritoriul

Arheologii au găsit oase de mamut la grădinița din satul Climăuții de Jos, raionul Șoldănești. Timp de trei săptămâni, au participat la săpături studenți și profesori de peste hotare, din Marea Britanie și Franța. Pe lângă oasele de mamut, arheologii au găsit și piese din silex. Specialiștii urmează să le analizeze în laborator, scrie moldova1.md.

Am surpins echipa în toiul săpăturilor, când lucra la primul strat de locuire, datat cu o vechime de aproximativ 20 de mii de ani.

,,Aici sunt mai multe oase de mamut, respectiv un fildeș, iaca vedeți un fildeș, mai multe oase, inclusiv are loc procesul de extragere a oaselor din strat.

Arheologii au descoperit așezarea paleolitică la Climăuții de Jos în 1989, când a început construcția grădiniței.

Încă un important lăcaș a trecut sub oblăduirea canonică a Patriarhiei Române. Biserica din Cricova a aderat la Mitropolia Basarabiei

Încă un important lăcaș ortodox a trecut la Mitropolia Basarabiei. Biserica din lemn, cu hramul „Sfântul Alexandru de Svir”, din orașul Cricova, municipiul Chișinău, trece sub omoforul Patriarhiei Române, scrie ziua.md.

Anunțul a fost făcut de parohul Andrei Percic. Într-un mesaj adresat membrilor comunității religioase, preotul menționează că acesta „este un act de recunoștință față de înaintașii noștri, strămoși, domnitori și, în special, față de Sfinții noștri Părinți”.

„Iubiți frați și surori! Ca urmare a demersurilor și solicitărilor dumneavoastră, comunitatea noastră ortodoxă din orașul Cricova, mun. Chișinău, a fost primită sub omoforul Mitropoliei Basarabiei. De acum suntem parte a familiei mari a Bisericii Ortodoxe Române, prin voința și binecuvântarea lui Dumnezeu și grija păstorească a Înaltpreasfințitului Petru, Mitropolit al Basarabiei. Comunitatea noastră are acum statut deplin și mult așteptat, canonic și juridic, ca parohie ortodoxă în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Aderarea noastră nu este un moft personal, nici un act politic, economic sau social. Ea a fost solicitată de-a lungul ultimilor ani de către creștinii și enoriașii din Cricova, care și-au exprimat dorința fermă de a reveni la biserica mamă, la originile culturale, spirituale și istorice. Este un act de recunoștință față de înaintașii noștri, strămoși, domnitori și, în special, față de Sfinții noștri mult iubiți Părinți.

Nu aderăm la nicio grupare schismatică, sectantă sau eretică. Revenim la Biserica Ortodoxă Română, care are comuniune cu toate Bisericile locale (Grecia, Constantinopol, Alexandria, Ierusalim, Antiohia, Serbia, Bulgaria și altele), fiind binecuvântați și recunoscuți de Patriarhia Ecumenică.”, se arată în mesaj.

Copiii ambasadorilor moldoveni vor primi câte 700 de euro pe lună de la stat, până la vârsta de 23 de ani

Copiii ambasadorilor Republicii Moldova ar putea beneficia de îndemnizații lunare de 700 de euro pe lună, până la vârsta de 23 de ani. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de modificare a Legii cu privire la serviciul diplomatic, elaborat de câțiva deputați PAS și votat de Parlament în prima lectură, scrie ziua.md.

Documentul prevede completarea Articolului 28 din lege cu un alineat nou, 4 prim, în care se precizează că „membrii personalului misiunii diplomatice sau al oficiului consular însoțiți în misiune de copii până la vârsta de 23 de ani (necăsătoriți și care urmează în străinătate studii preșcolare, primare, secundare generale sau profesionale, medii de specialitate, superioare, învățământ de zi), beneficiază de restituirea până la 700 de euro/lună pentru fiecare copil pentru perioada plasării în instituții de învățământ, în condițiile stabilite de Guvern”, potrivit newtv.md.

Autorii inițiativei precizează că, în acest moment, 123 de copii cu vârsta între 1 şi 23 de ani se află în misiunile diplomatice, iar introducerea noului alineat va costa lunar bugetul de stat până la 1,72 milioane de lei pe lună sau peste 20 de milioane de lei pe an.

#unicLifeHacks: Haine și accesorii. Cum să arate bagajul atunci când mergi la plajă cu un copilul?
Articolul anterior
ATENȚIE! Poliția cere ajutorul oamenilor! Acesta este suspectul care a efectuat mai multe împușcături în sectorul Râșcani al Capitalei și a ucis un bărbat
Articolul următor