Ultima oră! Cutremur puternic în Grecia și Turcia. Clădiri prăbușite în Izmir. Sunt morți

Un puternic cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter a zguduit vineri vestul Turciei și a provocat prăbușirea mai multor imobile, au anunțat Institutul american de geofizică (USGS) și presa turcă, preluate de AFP. Cutremurul a provocat și un tsunami în Turcia și pe insula Samos din Grecia.

separator

Cutremurul, care a fost resimțit de la Istanbul până la Atena, s-a produs în marea Egee, la sud-vest de Izmir, al treilea cel mai mare oraș al Turciei, și în apropiere de insula greacă Samos.

Un „mini-tsunami” s-a produs pe insula grecească Samos din marea Egee, unde sunt raportate pagube materiale, potrivit televiziunii publice grecești Ert, citată de AFP.

„La acest stadiu, am primit informații potrivit cărora șase imobile s-au prăbușit la Bornova și Bayrakli”, în provincia Izmir, a precizat ministrul turc de Interne Süleyman Soylu, pe Twitter.

„Unii dintre concetățenii noștri sunt prinși sub dărâmături”, a adăugat ministerul Mediului Murat Kurum, care a vorbit însă de doar cinci imobile prăbușite.

Autoritățile turce afirmă că seismul a avut magnitudinea de 6,6 pe scara Richter. Potrivit USGS, cutremurul a avut loc la o adâncime de circa zece kilometri.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a afirmat că nu s-au constatat pagube în capitala economică a țării.

Turcia este situată într-una dintre cele mai active zone seismice din lume. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit nord-vestul țării și a ucis peste 17.000 de oameni, dintre care o mie în Istanbul.

În 2011, un cutremur de 7,1 pe scara Richter s-a produs în provincia Van (est), ucigând peste 600 de oameni.

Sursa

Locuitorii orașului Ialoveni vor avea parte de mai mult confort. Traseul troleibuzului nr. 36 va fi prelungit
Articolul anterior
Tonul – o sursă de proteine nobile care ne ajută să dăm frâu liber creativității noastre în bucătărie, să creăm numeroase feluri de mâncare, toate diferite și gustoase
Articolul următor