Ultima oră! Cutremur puternic în Turcia: amploarea dezastrului

Un cutremur de 6,5 pe Scara Richter s-a produs vineri seară în Turcia. Seismul s-a înregistrat în estul țării, la o adâncime de 10 kilometri. Inițial, seismologii turci au transmis că magnitudinea cutremurului a fost de 6,8, însă ulterior au redus-o la 6,5 pe Scara Richter.

separator

Potrivit seismologilor turci, cutremurul s-a produs la ora 19.55, în apropiere de localitatea Sivrice, din districtul estic Elazig. Ministrul de Interne a transmis că, în Sivrice, 4-5 clădiri s-au prăbușit. Alte clădiri au fost distruse și în localități învecinate. Imagini dramatice filmate de o localnică arată distrugerile dintr-o zonă lovită de seismul de 6,5.

Despre victime, ministrul turc de interne Suleyman Soylu a furnizat un prim bilanț de doi răniți. Bilanțul ar putea crește însă în următoarele ore. Potrivit CNN Turk, seismul a fost resimțit puternic în alte 4 provincii din Turcia, dar și în Capitala Ankara. Primele imagini prezentate de postul tv turcesc arată oameni care au ieșit pe străzi, din case, după producerea cutremurului.

Agenția turcă IHA a transmis, de asemenea, imagini din zonele unde seismul a fost resimțit violent. Înregistrările video amator arată oameni panicați care părăsesc clădirile și ies pe stradă, transmite observator.tv.

Familie masacrată în Germania. Un tânăr și-a ucis părinţii și alte 4 rude
Articolul anterior
Primele cazuri de coronavirus, confirmate în Franța
Articolul următor
Alte articole interesante