Ultima oră. Municipiul București trece la învățământul online

Situația se complică în București. Ludovic Orban a declarat că din moment ce indicele de răspândire a depășit 3 la mia de locuitori, se vor lua toate măsurile legale, inclusiv trecerea la sistemul de învățământ online și masca obligatorie în spațiile exterioare.

„Dupa parerea mea, dupa ce s-a transmis data de 3,02 indice, nu se mai poate intoarce situatia. Cred ca trebuie adoptate masurile. In Municipiul Bucuresti s-au achizitionat tabletele, au fost distribuite catre Inspectorate si din cate stiu inpsectorii au terminat de impartit tabletele. Aceste tablete sunt pentru copiii din familii vulnerabile. Vor fi distribuite prin intermediul scolilor.

Prevederile legale privind starea de alerta spun foarte clar ca odata depasit acest indice, si a fost depasit prin analiza facuta de DPS, aceste masuri trebuie implementate. Bucurestiul nu este singurul oras care e in situatia de depasire de 3 la mie. Avem Alba Iulia, Targu Mures, sunt luate astfel de decizii. Trebuie sa ne adaptam la orice fel de situatie, masurile trebuie implementate ca sa reducem riscul de raspandire”, a declarat Ludovic Orban duminica.

Peste 47.000 de moldoveni s-au vindecat de Coronavirus
Articolul anterior
A căzut prima zăpadă în România
Articolul următor
Alte articole interesante