Ultima oră! NASA a descoperit mari cantități de gaz metan pe Marte, ceea ce sugerează viaţă extraterestră

Vehiculul Curiosity al NASA a descoperit pe Marte cantităţi mari de gaz metan, ceea ce sugerează posibilitatea existenţei vieţii extraterestre, potrivit The Independent.

separator
  NASA a anunțat că roverul sau Curiosity a detectat din nou pe Marte cantități de metan, un gaz care poate fi emis de bacterii, dar și de interacțiunile dintre roci și apă, informează AFP.

Descoperirea cantităţilor de gaz este semnificativă deoarece pe Terra, gazul metan este produs de obicei de fiinţe vii, prezența acestui gaz poate să indice existența unor forme de viață.

„În baza acestui rezultat surprinzător, am reorganizat weekendul pentru a duce experimentul mai departe”, spune Ashwin Vasavada, responsabilul de misiune, într-un email trimis echipei şi obţinut de New York Times.

Roverul Curiosity, care se afla pe Marte din 2012, a detectat de mai multe ori metan pe „Planeta Rosie”. Sonda europeana Mars Express, plasata pe orbita martiana în 2003, a fost primul dispozitiv ce a facut o astfel de descoperire. Însă niciodată la un astfel de nivel, care este de aproximativ trei ori mai mare decât cantitățile descoperite până în prezent.

Locuitorii din Vadul-Rașcov și-au recreat straiele naționale. Un tribut impresionant pentru datinile strămoșești
Articolul anterior
Pancakes din dovlecei
Articolul următor
Alte articole interesante