Ultima oră! Natalia Gavriliță, desemnată de Maia Sandu la funcția de premier

Natalia Gavriliță a devenit candidată la funcția de prim-ministru, ea fiind nominalizată de președintele Moldovei, Maia Sandu. În acest context, Maia Sandu a declarat că acum „deputații pot arăta dacă vor anticipate sau pun capcane”.

„Am luat decizia să o înaintez drept candidat la funcția de prim-ministru pe Natalia Gavriliță, un om în care am încredere, profesionistă integră și responsabilă. I-am dat doamnei Gavrilița sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție”, a declarat Maia Sandu.

„În continuare consider că anticipatele sunt singura cale de ieșire din acest impas, cetățenii trebuie să aibă dreptul să-și aleagă deputații și să se facă o majoritate responsabilă care să lucreze în interesul cetățenilor. Acum fracțiunile au posibilitatea să demonstreze dacă vor anticipate sau umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, a mai adăugat Maia Sandu.

Natalia Gavriliță, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a fost anterior Ministru al Finanțelor.

Natalia Gavrilița este economistă de profesie. Aceasta a fost stabilită trei ani la Londra unde a lucrat în calitate de economistă la Fondul Global pentru Inovații. Are experienţă în domeniul guvernării și consultanţă în dezvoltare.

A petrecut mai mulți ani în domeniul consultanței în dezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate. Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Video! Momentul în care salvatorii scot de sub dărâmături victimele exploziei de la Sângerei
Articolul anterior
Bilanțul cazurilor de Covid-19, înregistrate în ultimele 24 ore
Articolul următor