Ultima oră! Războiul dintre Israel și Fâșia Gaza a luat sfârșit

Cabinetul israelian, întrunit joi seară în ședință, a votat în favoarea unei încetări a focului cu grupările militante din Gaza, anunță CNN.

Încetarea focului ar putea intra în vigoare la ora locală 2 a.m. a dimineții de vineri, precizează sursa citată.

Un anunț oficial al cabinetului israelian era așteptat în scurt timp, conform evz.ro.

Teatrul ”Alexei Mateeveci” din Capitală și Institutul Cultural Român vine cu un proiect nou. Intrarea este liberă!

Teatrul ”Alexei Mateeveci” informează că a demarat proiectul  „IMPRO-VIZIUNI”, în parteneriat și cu suport financiar oferit de Institutul Cultural Român. Proiectul scoate în prim plan improvizația ca metodă de creație, prezentându-se sub forma atelierului de creație cu potențial de spectacol.

 Deci, „IMPRO-VIZIUNI” propune ateliere de antrenament având ca finalitate realizarea de spectacole de impovizație. Prin natura ludică și a posibilităților infinite de expresie și de conținut „IMPRO-VIZIUNI” va aduce beneficii în antrenarea profesională a actorilor, va impulsiona lărgirea cunoștințelor de limbă română și, nu în ultimul rând, prin caracterul interactiv al spectacolelor, va crea legături mult mai profunde între trupa de actori și spectatori.

Datorită formelor unice izvorâte din jocurile de improvizație, spectacolele vor avea caracter de unicitate, prilejuind de fiecare dată reprezentații inedite; astfel că spectatorii vor avea ocazia de a participa la fiecare reprezentație ca la o nouă premieră.

Proiectul „IMPRO-VIZIUNI” propus Teatrului Alexei Mateevici se bazează pe experiența direct acumulată în timpul antrenamentelor și al spectacolelor de improvizație, dar și pe studiul lucrărilor „Improvizația și teatrul” de Keith Johnstone și „IMPROV – noțiuni de bază și exerciții” de Dragoș Muscalu.

Menționăm că atelierele de improvizație se desfășoară – pentru prima oară la Chișinău – în perioada 24-28 iunie, de dimineața până seara, iar prezentarea publică a proiectului a fost programată pentru data de 29 iunie, ora 17:00, în sala de spectacole a Teatrului Alexei Mateevici (strada Alexei Șciusev, 93).

Intrarea este liberă! Primul venit, primul servit!

Fiul lui Ion Paladi îi face concurență tatălui! Peste 100 de mii de vizualizări la prima lui piesă lansată recent

Fiul lui Ion Paladi impresionează publicul cu piesă lansată recent, în colaborare cu Orchestra ,,Lăutarii”. Videoclipul apărut chiar de ziua lui Lucian, când a făcut 9 anișori, face furori pe Youtoube. În doar câteva zile, micul artist pasionat de folclor a adunat peste 100 de mii de vizualizări.

Mai mult, internauții l-au asaltat cu mesaje frumoase și l-au încurajat să realizeze și alte melodii, care vor fi așteptate de public.

Versurile aparțin regretatei Mariana Honceru, iar muzica a fost compusă de Ion Paladi. Aranjamentul muzical a fost realzat de instrumentistul Corneliu Botgros.

Îi urăm succes micului artist și vă invităm să revedeți videoclipul.

Wizz Air ar putea să reia zborurile la Chișinău

Compania Wizz Air ar putea relua zborurile din şi spre capitala Republicii Moldova, scrie tvrmoldova.md.

Noua administraţie a Aeroportului Internaţional Chişinău s-a întâlnit la Budapesta cu preşedintele Wizz Air Group, Robert Carey, se precizează într-un comunicat de presă. 

Cele două părţi au vorbit despre dezvoltarea aviației civile din Republica Moldova şi despre ultimele noutăți privind politica tarifară a aeroportului. 

Întâlnirea face parte din eforturile noii administraţii de atrage cât mai mulţi operatori aerieni importanţi la Chişinău. 

Precizăm că Wizz Air şi-a suspendat toate zborurile din Chișinău pe data de 14 martie. Atunci, compania a explicat că decizia a fost luată ca urmare a evoluţiilor din regiunea Republicii Moldova şi riscului ridicat din spaţiul aerian al ţării.

Video! Natalia Gordienko, pe scena Eurovision
Articolul anterior
Zeci de cetățeni vaccinați, refuzați la îmbarcarea în avioanele spre Italia
Articolul următor