Ultimele detalii despre starea de sănătate a moldovenilor blocați pe nava ,,Diamond Princess” din cauza coronavirusului

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova oferă detalii noi despre moldovenii din Japonia, aflați în carantină de coronavirus. Așa cum anunțam anterior, pe vasul de croazieră se află în prezent trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, doi dintre care dețin și cetățenie română.

separator
Starea cetățenilor moldoveni este una bună și aceștia nu prezintă semne de boală. Ei continuă să respecte regulile și recomandările responsabililor de regimul de carantină. Urmare unor teste aleatorii, la data de 20 februarie, membrii echipajului au fost testați repetat, rezultatele probelor biologice prelevate urmând să fie anunțate în decursul a 2-3 zile.

Întregul proces al carantinei și testelor medicale de pe navă este desfășurat în strictă conformitate cu regulamentele Organizației Mondiale a Sănătății și a legislației nipone.

Autoritățile din Japonia și companiile prestatoare de servicii de pe vasul de croazieră nu au luat o decizie finală privind debarcarea tuturor membrilor echipajului, în acest sens în urma obținerii rezultatelor analizelor și a consultărilor individuale urmează a fi decisă evacuarea de pe vas sau prelungirea termenului de carantină.

Misiunea Republicii Moldova de la Tokyo este in contact permanent cu cei trei cetățeni moldoveni și anunță că în cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.

Mâini catifelate, moi și plăcute la atingere? Iată secretul
Articolul anterior
Rusia oferă 7.300 de dolari la nașterea primului copil și 10.000 dolari, la a doua naștere
Articolul următor
Alte articole interesante