Ultimele zile din viața lui Alexei Revenco. Cauza decesului îndrăgitului prezentator

Jurnalistul și prezentatorul Alexei Revenco s-a stins din viaţă astăzi, 11 ianuarie, la ora 06:00. Acesta a decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19.

Alexei Revenco s-a infectat cu Covid-19, fiind internat în secția de terapie a Spitalului Sfânta Treime. Fostul consilier municipal, Oleg Cernei, a fost internat în aceeași secție și a relatat câteva detalii despre Alexei Revenco:

Am stat cu el in aceeași secție Terapie 2 aproape 8 zile. Au venit împreună cu soția – Maricica Munteanu pentru internare la Spitalul Sfânta Treime!!! L-am încurajat moral și bărbătește că totul va fi bine. Dar era foarte slăbit și palid la față și am insistat că trebuie să facem mișcare împreună zilnic pe coridor…Și câteva zile era mai bine…D-lui trebuia să fie prezentator la Ceremonia de Inaugurare a Președintelui Maia Sandu, dar cu două zile înainte a fost testat pozitiv la Covid 19 și pe 23 a fost internat în spital. Ce păcat …o voce inconfundabila cu o ținută scenică excepțională. Un om inteligent și integru!!! Drum lin Om Bun – Alexei Revenco !!!”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul consilier municipal, Oleg Cernei.

Și colectivul Companiei Teleradio Moldova a transmis un mesaj de condoleanțe în memoria îndrăgitului prezentator de radio:

„Zi de zi, cei de la știri citim statistica oamenilor decedați de COVID-19. Tați, mame, surori și frați, copii – persoane pe care nu le-am văzut niciodată.

E dureros, dar parcă nu ne afectează până în momentul când vedem în comunicat un nume cunoscut. Astăzi, cu durere în suflet, vă anunțăm ca unul din colegii noștri face parte din aceste cifre groaznice. Marele Om de Radio Alexei Revenco s-a stins din viață astăzi, 11 ianuarie, la ora 06.00 dimineața.

Viața lui Alexei Revenco a fost legată de existența radioului public național, devenind una din vocile importante în peisajul media. A fost un om de excepție, un perfecționist care s-a documentat îndelung pentru fiecare prezență în spațiul public, contribuind la creșterea audienței și a prestigiului postului public Radio Moldova.

Ultimii peste 40 de ani din viață, Alexei Revenco i-a dedicat activității de la Radio Moldova, iar pe lângă aceasta, crainicul a prezentat numeroase festivități oficiale și cultural-artistice. „Radio Moldova este tinerețea mea frumoasă și zbuciumată”, afirma Alexei Revenco. „În cei peste 43 de ani am muncit cu mândrie și pasiune, fiind conștient de faptul că un prezentator este responsabil de efortul unei echipe întregi de jurnaliști”, mai spunea jurnalistul într-un interviu.

În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualități Radio”.

Moldova va primi vaccinul anti-Covid în următoarele două săptămâni. Imunizarea va începe în luna februarie!
Articolul anterior
Astăzi, este Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc“
Articolul următor
Alte articole interesante