Ultimul bilanț. Cazurile de coronavirus din Italia cresc de la o oră la alta. 132 infectaţi, 26 la terapie intensivă

Ultimul bilanţ anunţat de autorităţile italiene pentru infectările cu noul coronavirus este de 132 de pacienţi infectaţi, 26 fiind internaţi la terapie intensivă, după ce, cu puţin timp în urmă, autorităţile au informat că sunt 113 cazuri confirmate.

separator
Autorităţile atrag atenţia celor care nu respectă măsurile impuse că riscă amenzi şi până la trei luni de închisoare.

Bilanţul persoanelor infectate cu coronavirus în Italia creşte de la oră la oră, anunţă ilmessaggero.it. 132 de pacienţi au fost depistaţi pozitiv, 26 dintre aceştia fiind internaţi la terapie intensivă.

Deocamdată nu s-a anunţat intrarea în carantină generală a altor localităţi decât cele 11 menţionate până acum, astfel că această măsură continuă să afecteze doar în jur de 50.000 de persoane.

Localităţile care sunt blocate în acest moment în carantină sunt Vo ‘Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano.

Autorităţile române au anunţat că orice persoană care a fost în aceste zone şi se întoarce în România, va fi introdusă în carantină timp de 14 zile, obligatoriu.

Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

Sursa: www.observator.tv

Ucrainenii ar fi doborât o rachetă Kinjal, o armă supersonică despre care Putin a spus că e „invincibilă”

Echipamentele antiaeriene ucrainene au doborât joi, la ora 02:40, o rachetă hipersonică Kinjal trasă de ruși contra unei ținte din Kiev, scrie publicația Defense Express, care a obținut imagini cu resturile rachetei, transmite hotnews.

File:Микоян-Гуревич МиГ-31БМ.jpg - Wikimedia Commons

Atacul asupra Kievului din acea noapte a fost raportat oficial de către Administrația militară a orașului Kiev, care a menționat că, pe lângă dronele kamikaze Shahed, atacul a implicat și rachete,„probabil de tip balistic”. Administrația militară a transmis că „toate rachetele inamice au fost distruse”. Focosul rachetei ar fi fost distrus în aer, ce ar fi provocat explozia puternică raportată în noaptea de miercuri spre joi de locuitori ai capitalei ucrainene.

Ceva s-a schimbat, iar ucrainenii pot acum doborî rachete hipersonice

X47M2 Kinjal este o armă cu care se mândresc foarte mult, ei spunând că aceasta are o rază de acțiune de până la 3.000 de kilometri și poate atinge viteze de 12 Mach. De asemenea, reprezentanți ai armatei ruse spun că aceasta este „de neoprit”.

Aceste rachete pot fi lansate de bombardiere Tu-22M3 sau de interceptoare MiG-31K și au intrat în serviciu în anul 2017, când Vladimir Putin a spus că este o armă „invincibilă”.

De altfel, au fost mai multe cazuri de alarme aeriene declanșate în Ucraina în momentul în care erau detectate decolări de MiG-31K de pe aeroporturi rusești sau belaruse.

Astfel de lansări sunt rare, ultimul având loc la 9 martie în cadrul unui atac rusesc masiv, ce a inclus și șase Kinjal. Atunci, un consilier al lui Zelenski a spus că sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei „nu fac față suficient de bine” rachetelor hipersonice rusești.

Ceva s-a schimbat de atunci, mai exact faptul că Ucraina a primit în aprilie primul sistem antiaerian american Patriot cu interceptoare de tipul PAC-3. De menționat și faptul că sisteme antiaeriene Patriot cu aceleași tipuri de interceptoare PAC-3 sunt și în dotarea armatei române.

Fotografii cu resturile rachetei Kinjal

Iar publicația citată, Defence Express, sugerează că astfel a putut fi doborâtă racheta rusească Kinjal de joi, publicând și imagini cu resturile acesteia, ce ar fi picat pe gazonul unui stadion din Kiev.

Potrivit reputatului cont de Twitter Ukraine Defence Tracker „rămășițele se potrivesc cu ansamblul unitar al focosului utilizat la rachetele din seria X-47M2 și Iskander”.

„Sunt necesare imagini suplimentare pentru a confirma pe deplin tipul de rachetă – dar atât Iskander, cât și Kinjal sunt rachete balistice considerate extrem de greu de interceptat, cu excepția sistemelor moderne de apărare aeriană occidentale care intră în serviciu în Ucraina”, adaugă sursa citată.

Armata ucraineană nu a comentat oficial informațiile.

Jurnalistul ucrainean Oleksii Yarmolenko a spus că Forțele Aeriene nu au vrut să facă public reușita, astfel încât rușii să nu știe despre ea.

Yarmolenko afirmă că militarii care au doborât racheta au confirmat neoficial informația și că reprezentanții Forțelor Aeriene Ucrainene sunt „foarte furioși la acest moment și purtătorul lor de cuvânt refuză să facă astăzi vreo declarație”.

Risc de îngheț la suprafața solului, în Moldova

Vremea se răcorește în următoarele zile, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Meteorologii avertizează despre creșterea riscului pentru înghețuri.

Stone Zhang and Michael McGary's Wedding Website

Vremea se răcorește chiar din această seară. Temperatura aerului va scădea la noapte, astfel încât minimele termice vor fi cuprinse între  +4..+9ºC. Noaptea de duminică va fi încă mai rece, temperatura aerului va scădea până la +2..+7°C.

Meteorologii avertizează că va crește „riscul pentru înghețuri la suprafața solului în depresiuni cu intensitatea de până la -2°C”.

Sâmbătă ziua, vom avea maxime termice cuprinse între +15..+20ºC, duminică la nord – până la +9..+12°C.

În restul perioadei temperatura maximă va crește treptat de la +9..+14°C până la +13..+17°C.

Un sistem rusesc de rachete Iskander a intrat într-un parapet lângă Sankt Petersburg, în timp ce se îndrepta spre parada de 9 Mai

Un sistem rusesc de rachete Iskander a intrat într-un parapet pe un drum, în apropiere de Sankt Petersburg, relatează Sky News, citat de Digi24.

Potrivit presei ruse, vehiculul se îndrepta spre o repetiție pentru parada de marți de Ziua Victoriei. Cel mai probabil, nu va mai participa la paradă.

Imaginile de pe rețelele sociale au surprins sistemul de rachete după ce acesta a intrat în parapet.

Rachetele Iskander au o viteză hipersonică între 2.100-2.600 m/s și pot atinge o altitudine de 50 km. Raza lor de acțiune este de până la 500 km.

Coronavirus. Moldova e în pericol? Cetățenii noștri care sosesc din Italia, nu sunt verificați în niciun fel la vamă
Articolul anterior
Carnavalul de la Veneţia este anulat
Articolul următor