Un adolescent care a pierdut un joc video, și-a împușcat mama, fratele și cele două surori, în Pakistan

Un adolescent și-a împușcat mama, fratele și cele două surori după ce a devenit „dependent” de un joc video. Băiatul credea că inclusiv viaţa reală face parte din joc.

Poliţia susţine că Zain Ali, în vârstă de 14 ani, suferă de “probleme psihice”, rezultate în urma unui joc video online – PlayerUnknown’s Battlegrounds. Adolescentul din Lahore, Pakistan, a fost arestat după ce cadavrele rudelor sale au fost găsite de o femeie de serviciu.

În jocul video PUBG jucătorii sar cu paraşuta şi aterizează pe o insulă în căutare de arme pentru a-i ucide pe alţii, evitând în acelaşi timp ca ei să fie ucişi. Câştigătorul este cel care reuşeşte să rămână singurul în viaţă la final.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul a luat pistolul mamei sale după ce a pierdut o misiune din joc. A împuşcat-o pe Nahid Mubarak, în vârstă de 45 de ani, apoi pe sora acestuia, Mahnoor Fatima, care venise în fugă din altă cameră după ce auzise împuşcătura. Ulterior a omorât o altă soră, Jannat, de doar 10 ani şi pe fratele său mai mare, Taimur, în vârstă de 22 de ani. Masacrul s-a produs în casa familiei din Kahna.

Băiatul ar fi fugit apoi de acasă pentru a arunca pistolul într-un canal de scurgere, înainte de a se întoarce pentru a se preface că doarme. Credea că aşa va reuşi să scape basma curată, fără ca cineva să îl suspecteze vreodată. Poliţiştii l-au arestat însă după ce au găsit pete de sânge pe hainele lui şi urme de sânge care duceau la etajul superior al casei, acolo unde el dormea.

Mai târziu a mărturisit că el şi-a ucis familia într-un acces de furie și că a crezut că vor fi din nou în viață odată ce „misiunea” lui va fi îndeplinită.

“Băiatul dependent de jocul PUBG a mărturisit că și-a ucis mama și frații sub influența jocului. A dezvoltat unele probleme psihice petrecând zile şi nopţi jucându-se online”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Anchetatorii au declarat că înainte de producerea crimelor, mama lui și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cât de mult stătea în faţa calculatorului. „În ziua incidentului, Nahid l-a certat pe băiat pentru această problemă. Mai târziu, băiatul a scos pistolul mamei dintr-un dulap și a împușcat-o pe ea și pe ceilalți trei frați ai săi. A doua zi dimineața, băiatul a tras un semnal de alarmă, iar vecinii au sunat la poliție. Băiatul la acel moment a spus poliției că se afla la etajul superior al casei și nu știa cum a fost ucisă familia lui”, relatează o sursă din anchetă, potrivit Mirror

Din investigațiile oficiale ale poliției SSP, Imran Kishwar, reiese faptul că adolescentul ar fi crezut că jocul era viaţa reală. El raportase crimele ca şi când ar fi fost un supravieţuitor al atacului, însă ofiţerii au depistat rapid contradicţii în declaraţiile sale din timpul interogatoriului. Suspiciunile lor au fost confirmate când au găsit urme de sânge în interiorul casei.

„Întrebarea importantă a fost de ce și-a ucis mama și frații, ceea ce ne-a determinat să facem o legătură între evenimentul tragic şi dependenţa sa de PUBG”, se arată în declaraţia poliţiei.

Accident grav în apropiete de Bălți: Cinci oameni au ajuns la spital

Accident grav în apropiete de Bălți. Cinci persoane au fost transportate de urgență la spital, după ce șoferul unui Hyundai a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a lovit frontal cu un Renault. Potrivit oamenilor legii, accidentul a avut loc pe data de 13 ianuarie, unimedia.info.

„Pe data de 13 ianuarie, în jurul orei 20:00, Poliția din Rîșcani a fost sesizată despre producerea unui accident rutier pe traseul M-5, în apropierea satului Corlăteni, soldat cu persoane traumatizate.  

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit că un automobil de model „Hyundai Sonata”, condus de un bărbat de 46 de ani, având ca pasageri o tânără de 18 ani, un minor de 7 ani și un băiat de 19 ani, a derapat de pe carosabilul umed, șoferul pierzând controlul volanului. 

Vehiculul a ieșit pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un automobil de model „Renault Megane”, condus regulamentar de un bărbat de 44 de ani.  

În urma impactului, ambii șoferi și cei trei pasageri din „Hyundai Sonata” au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Poliția continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului”, a declarat ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Rîșcani, Lilia Harea.

Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Va fi discutată situația din sectorul energetic

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru marți, 14 ianuarie, la care se va discuta despre situația din sectorul energetic și măsurile de asistență pentru populație, informează unica.md. 

Ulterior, Maia Sandu va susține o conferință de presă, precizează Președinția R. Moldova.

Fără telefoane în școlile din Republica Moldova

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat un regulament-cadru privind utilizarea telefoanelor mobile în școli, care va intra în vigoare în semestrul II al anului școlar 2024-2025. Conform noului regulament, elevii nu vor mai putea utiliza telefoanele mobile în timpul orelor, cu excepția situațiilor educaționale sau de urgență, precum problemele de sănătate sau nevoia de a monitoriza starea elevilor cu dizabilități, scrie voceabasarabiei.md.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a menționat că această practică era deja aplicată în unele școli din țară, dar Ministerul a decis să adopte o reglementare oficială, ca urmare a solicitărilor venite din partea instituțiilor de învățământ.„Unele școli au implementat această practică de mai mulți ani. Cu toate acestea, am primit numeroase solicitări din partea instituțiilor de învățământ de a consolida această practică printr-o reglementare legală”. a spus ministrul Dan Perciun.

Ministerul Educației și Cercetării a realizat un sondaj public cu privire la utilizarea telefoanelor mobile în instituțiile de învățământ, la care au participat 13 086 respondenți, inclusiv 28,2% – cadre didactice, 55,5% – părinți și elevi – 16,3%. Concluziile sondajului denotă faptul că utilizarea telefonului mobil în instituția de învățământ, fără anumite restricții, distrage atenția la ore și sporește dependența copilului de telefon, fapt care determină o creștere a oboselii și neliniștii, influențând sănătatea mintală a acestuia. De asemenea, Ministerul Educației a realizat un sondaj public pentru a înțelege mai bine impactul utilizării telefoanelor mobile asupra elevilor. Totodată, reglementarea urmărește și reducerea fenomenului de hărțuire cibernetică în școli, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Distrus că familia nu îi acceptă orientarea sexuală, un tânăr s-a aruncat de la etaj. Cui i-a lăsat un ultim mesaj
Articolul anterior
Noi imagini cu Georgina Rodriguez însărcinată cu gemeni, în costum de baie la plajă. Ronaldo e topit
Articolul următor