Un adolescent ucrainean își crește singur cei patru frați mai mici. Mama lui i-a murit în brațe, în Donețk, rănită de un obuz

Vyacheslav Slava Yalov este un adolescent care s-a maturizat prea repede. Este o victimă a nedreptăților care au loc în prezent în Ucraina. Avea o viață liniștită, chiar dacă locuia doar cu mama, Marina, și cei patru frați mai mici, Danylo, Nicole, Timur și Olivia. Aveau o casă în Verhnyotoretske, Donețk, și o ajuta pe femeia care l-a adus pe lume să aibă grijă de ea. Slava a văzut în mama lui un exemplu demn de urmat și a descris-o ca fiind o persoană muncitoare, cu un suflet mare, care și-a învățat întotdeauna copiii să fie de ajutor, a păstrat casa curată și a gătit mereu mâncăruri delicioase.

Încă de mic, băiatul a vrut să fie ca femeia care i-a dat viață, așa că a muncit cot la cot cu ea. Și-a asumat rolul de frate mai mare și a vrut să fie de ajutor întregii familii. A făcut bani din pictură, curățenie și construcții, ajutându-și mama și frații mai mici pe care îi numește „copiii mei”.

„Poți face multe lucruri; principalul lucru este să ai dorință.”, a zis cu înțelepciune.

După ce a experimentat mai multe meserii, și-a dat seama cât de mult îi place să fie animator la petreceri și la alte evenimente de divertisment. Astfel, a avut ocazia să exploreze țara și să cunoască mulți oameni din diferite zone, care i-au devenit prieteni buni. De asemenea, îi plăcea să lucreze cu Marina la centrul de tineret.

Din nefericire, a trebuit să își ia rolul de stâlp al casei mult mai în serios într-un moment îngrozitor pentru întreaga familie. Tânăra mamă s-a stins la numai 37 de ani, în Donețk, răpusă de un obuz.

„A murit în brațele mele. Am încercat să o salvez, dar…”, și-a amintit Slava cu durere în suflet.

Vyacheslav Slava Yalov și cei patru frați ai săi, cu steagul Ucrainei pictat pe față

Adolescentul s-a temut că nu va ști ce să le spună copiilor care așteptau ca mama lor să se întoarcă și să aibă grijă de ei. Dar la cei 18 ani pe care îi are, este suficient de înțelept și a găsit o cale pentru a le explica micuților ce s-a întâmplat. Și de parcă nu era destul că au rămas orfani, și-au pierdut și locuința întreținută cu multă grijă și iubire.

Slava a devenit „mamă și tată” pentru cei doi frați și cele două surori. Din fericire, au primit ajutorul unor prieteni buni și au putut pleca în regiunea Lviv din vestul Ucrainei. Mai mulți voluntari au strâns fonduri pentru a le oferi o casă și mobilier, astfel că s-au mutat într-un apartament din Drohobych.

Desigur, ne este dor de ea. Cum ar putea să nu ne fie? Încercăm să ne rugăm pentru ea, doar atât. Ea îmi dă putere. Ea le dă putere copiilor.”, a spus tânărul cu gândul la mama sa.

Vyacheslav Slava Yalov în timp ce are grijă de una dintre surorile sale mai mici

Fiindcă este major, băiatul a depus actele prin care poate deveni tutore legal pentru frații săi. Iată ce a zis despre ei:

„Vreau ca ei să aibă o copilărie. Nu vreau să înceteze să fie activi. Vreau să evolueze, să aibă un viitor interesant. Știu că pot face asta.”

Slava nu a renunțat la studiile lui, dar s-a asigurat că micuții vor frecventa și ei cursurile unei școli locale. Își găsește puterea în amintirea mamei și se gândește că aceasta îi este alături la orice pas.

„Mama mea a fost totul pentru mine. Am fost foarte apropiați de ea. Tot ce e bun în mine vine de la mama mea.”, a mai spus.

Fiindcă a văzut că se descurcă de minune în rolul de înger păzitor, tânărul a pus bazele unei fundații prin intermediul căreia poate ajuta alte suflete aflate în aceeași situație. Când i-a ales numele, a ținut cont și de numele lui de familie – „Yalov-Iubesc Ucraina”.

sursa: www.divahair.ro

Concurenta Rusiei la ,,Miss Univers” refuză să se întoarcă în țara natală după finalizarea concursului. Tânăra a decis să rămână în SUA și se ascunde

Rusoaica Anna Linnikova, concurenta Rusiei la „Miss Univers”, se ascunde în SUA după finalizarea concursului. Modelul refuză să se întoarcă în Rusia și nici nu vrea să spună unde se află exact în acest moment.

Неужели я не могу»: «мисс Россия» Анна Линникова заявила о жизни в США -  Экспресс газета

Anna Linnikova nu a intrat în top 16 și a refuzat să se întoarcă acasă după concurs. Rusoaica se ascunde în Statele Unite și se teme de amenințările care îi sunt trimise.

Linnikova, care a încercat să se împrietenească cu reprezentanta Ucrainei, Victoria Apanasenko, călătorește acum.

,,Acum călătoresc prin America și din motive de siguranță, încă o dată, nu-mi dezvălui coordonatele exacte”, a declarat rusoaica într-un interviu acordat presei ruse.

Tânăra continuă să viseze la o carieră de model.

Модель Анна Линникова рассказала о травле после конкурса "Мисс Вселенная"

Concursul din acest an a fost câștigat de reprezentanta SUA, R’Bonnie Gabrielle.

Un muncitor francez a câștigat 17 milioane de euro la loto, după o greșeală care i-a schimbat total destinul

A vrut să joace la loto pe vineri, 13, dar din greșeală a bifat căsuța pentru sâmbătă. Nu a bănuit nicio clipă că dintr-o eroare avea să i se schimbe viața total.

Un muncitor din Franța a câștigat 17 milioane de euro, crezând că joacă pentru tragerea de vineri, 13 ianuarie, doar că a bifat data de sâmbătă. Iar combinația de numere s-a dovedit a fi cea potrivită, potrivit unui comunicat de presă al FDJ publicat joi.

I s-a prezis un câștig mare în urmă cu 20 de ani

Când și-a verificat biletul, omul era convins că a jucat cu o zi înainte și deci a pierdut. Doar că exact înainte de a merge dezamăgit la culcare a primit o notificare de la FDJ care îi dădea fericita veste. „În ziua aceea, trebuie să fi avut o stea norocoasă deasupra capului meu”, a declarat bărbatul când i-a fost înmânat premiul.

Și-a trezit soția și i-a spus că a câștigat 17 milioane de euro și au început să facă planuri pentru noua lor viață până în zori. „Este începutul unui nou început”, a mai spus el.

Milionarul își propune acum să-și părăsească slujba de muncitor pentru a-și înființa propria afacere, a cumpăra o casă în nordul Franței, a călători mai mult cu familia, dar mai ales… pentru a consuma produse de mai bună calitate. „În loc să-mi cumpăr carnea din supermarketuri, acum voi merge la măcelar”, a spus el.

Cu banii în sfârșit în buzunar, bărbatul se poate apuca să cumpere cadoul promis soției sale. „Când am întrebat-o ce o va face cea mai fericită, nu a ezitat nicio secundă: un grătar electric”, a spus norocosul milionar.

Jucătorul norocos a mai povestit că un prieten al familiei i-a prezis că într-o zi va câștiga o sumă mare de bani la loterie. Se întâmpla în urmă cu aproximativ douăzeci de ani. „Pe atunci, nu credeam deloc în darurile lui, dar acum, cu atât mai mult”, a mărturisit el, amuzat.

sursa

Rusia nu mai emite cetățenilor pașapoarte biometrice, pentru călătorii în străinătate. ,,Sunt prea multe cereri”

Federația Rusă a încetat temporar să accepte cereri pentru pașapoarte străine biometrice. Anunțul a fost făcut joi, de către portalul oficial al serviciilor guvernamentale din Rusia, Gosuslugi. Suspendarea s-ar datora unui număr mare de cereri. 

„Din 2 februarie, acceptarea cererilor de eliberare a pașapoartelor internaționale de tip nou cu suport electronic de stocare a fost temporar suspendată. Dacă deja ați solicitat un nou pașaport prin portalul serviciilor de stat, așteptați răspunsul departamentului și acționați conform instrucțiunilor primite”, se arată în mesajul instituției.

Persoanele care au solicitat un nou pașaport prin intermediul altor servicii decât Gosuslugi sunt îndemnați să contacteze departamentul de migrație de la locul unde a fost depusă cererea.

Goznak, compania care produce pașapoarte rusești, a anunțat că suspendarea se datorează unui „volum crescut de cereri de pașapoarte internaționale”, care a provocat o creștere semnificativă a cererii de microcipuri necesare producerii pașapoartelor biometrice.

Compania a mai menționat că speră că rata obișnuită de producție și personalizare a pașapoartelor va fi restabilită în termen de o lună.

La începutul săptămânii, Ministerul rus de Interne a raportat că a eliberat în 2022 un număr record de pașapoarte.

Irina Loghin a devenit bunică. Fiica artistei a născut în secret
Articolul anterior
Un tânăr și-a adus în casa lui vecina de 89 de ani pentru ca aceasta sa nu moară singură
Articolul următor