Un agricultor din Șoldănești a plantat una dintre cele mai mari livezi de cireși din țara noastră, de circa 25 de hectare

Și-a deschis o afacere profitabilă. Un agricultor din satul Vadul lui Rașcov, raionul Șoldănești a plantat una dintre cele mai mari livezi de cireși din țara noastră. Fermierul spune că a fost cea mai bună decizie a sa.

Potrivit lui livezile de cireși sunt profitabile, iar fructele sunt la mare căutare pe piața internațională, transmite tvn.md.

Adrian Cavcaliuc a plantat o livadă de cireș împreună cu un partener. Aceasta se întinde pe 25 de hectare, iar majoritatea roadei este exportată peste hotare.

ADRIAN CAVCALIUC, agent economic: „Ne descurcăm, avem angajați care își îndeplinesc munca de zi de zi, deja noi suntem mai mult cu controlul muncii ce s-a îndeplinit, ce trebuie de îndeplinit, cum s-a îndeplinit această lucrare și totul este posibil dacă se aranjează lucrurile cum trebuie este posibil de a controla cu ușurință livada.”

Agricultorul spune că depune tot efortul pentru a avea un produs bun.

ADRIAN CAVCALIUC, agent economic: „Avem tub de irigare, sistem de irigare în livadă, îngrijim, stropim copacii cu ce au nevoie, îngrășăminte, le dăm prin irigare la sol, prin stropitură, adică tot aceasta în ansamblu se face un lucru, crește calitatea produsului.”

În vizită la livadă a fost și premierul Dorin Recean, care a apreciat munca agricultorului.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: „Această livadă foarte bună, productivă, și tehnologic avansată, făcută de o grupă de tineri, parțial au finanțat-o din diferite proiecte de subvenționare, parțial au acumulat ei surse financiare și aici am discutat despre acele, pe deoparte succese pe care le au și cum le-au realizat, ca să poată să multiplice experiența, iar pe de altă parte iarăși am discutat cum să eficientizăm toate procesele din administrația publică centrală în mod special ca mecanismele de ajutor”

În anul 2020, cireșul se cultiva pe o suprafață de 5,15 mii hectare. Volumul de producție obținut a constituit 8,5 mii tone. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

S-a stins din viață Victor Pușcaș, fostul președinte al Curții Constituționale
Articolul anterior
ONU acuză Rusia că a folosit zeci de copii ucraineni drept scuturi umane în război
Articolul următor