Un angajat al Aeroportului Chișinău, prins în timp ce fura bunuri din bagajele pasagerilor

După două săptămâni de filaj și analize operative, ofițerii de urmărire penală au reușit destructurarea unui grup infracțional, care se ocupa cu sustragerea bunurilor din bagajele pasagerilor, la Aeroportul Internațional din Chișinău.

separator
Operațiunea de reținere în flagrant a fost desfășurată pe joi, 3 ianuarie 2019. Doi cetățeni moldoveni cu vârste de 22 și 30 de ani: unul dintre ei era angajat al unei companii care prestează servicii handling de încărcare și descărcare a bagajelor pe aeroport, iar al doilea tânăr avea rolul de ”comerciant” al obiectelor sustrase.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii de frontieră au constatat că cei doi acționau doar la cursele care aveau ca destinație or. Istanbul și din bagajele pasagerilor sustrăgeau doar obiecte mărunte însă costisitoare, precum ar fi: telefoane mobile, gadgeturi, ceasuri și altele.

Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate, cât și ridicate toate obiectele ca mijloace de probă. Bănuiții a fost reţinuți pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetați penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, aceștia riscă o amendă de la 32.500 de lei la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Cum învățăm copilul să aibă răbdare! Sfaturi practice
Articolul anterior
Guvernul României a donat alte 3 milioane de euro pentru grădinițele din Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante