Un artist din România, internat în stare gravă cu Covid-19

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost atacat sever de virusul Covid-19 și se află în stare gravă. Acesta are nevoie urgentă de plasmă hiperimună. În acest sens, prietenii și fanii lui fac apel la oamenii care s-au confruntat cu virusul și s-au vindecat, pentru a dona plasmă. Silviu Huțanu este membrul formației SoundCheck Band și locuiește în Iași.

separator

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate’ din Iași”, au fost declarațiile cu privire la starea de sănătate a lui Silviu.

„Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai tensiune mărită”.

Purtătorul de Cuvânt de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, a făcut declarații:

,,Pacientul este ventilat non-invaziv. Din păcate, starea unui pacient internat în secția de Terapie Intensivă este imprevizibilă. În ceea ce privește tratamentul cu plasmă hiperimună, recomandat ar fi să-l primească cât mai repede. La unii pacienți funcționează, la alții nu se observă rezultate, dar trebuie încercat absolut tot ceea ce ne stă în putință’, a spus Dr. Florin Grămadă. Artistul este căsătorit și are un copil.Sursa

Psiholog despre şcoala online: ,,Cei mici nu pot să fie atenţi mai mult de 30 de minute”
Articolul anterior
Un bărbat și-a spart capul pe scările unei subterane din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante