Un artist internațional faimos a realizat câteva picturi impresionante la Chișinău! Foto

Zilele acestea la Chișinău se află artistul L7matrix, care a reușit deja să picteze două murale impresionante și ca dimensiune, și cromatică, în capitală. Tânărul de origine braziliană, notoriu în toată lumea, este pasionat de ideea de a picta în cât mai multe țări. Astfel, Moldova ajunge datorită lui să fie menționată pe harta internațională a artei murale, intrând în lista celor 49 de țări deja vizitate de artist.

Luis G. Martins avea doar 13 ani la prima interacțiune cu vopselele spray. De-a lungul anilor, a explorat multe tehnici de pictură și, în cele din urmă, și-a creat propria abordare unică utilizând cerneală, lac, pastel moale, pastel de ulei, acrilic și vopsea spray, potrivit KLumea.

Îi place să lucreze în locuri pustii, deci nu e de mirare că visul lui este să picteze la Cernobyl. Un alt vis al său este să picteze o întreagă rachetă spațială. Este pasionat de raionism – un curent de artă abstractă, care s-a dezvoltat în Rusia între anii 1910–1914. Alte influențe artistice ale lui sunt Modigliani, Van Gogh, Caravaggio, Picasso, John James Audubon și Mark Rothko.

La Chișinău trebuia să ajungă din 2020, la Festivalul de Creativitate ADOR, însă pandemia i-a dat planurile peste cap. Dar iată-l ajuns, la invitația agenției Ogilvy Moldova, și deja a reușit să realizeze cele două lucrări într-un timp atât de scurt: prima la Mediacor, și cealaltă – pe peretele exterior al sediului Ogilvy Moldova.

Unde pot fi admirate picturile?

,,Pasărea libertății” este un mural de pe strada Serghei Lazo 25/1, în Chișinău. Lucrarea abstractă este la Mediacor, în incinta Universității de Stat. Artistul va mai realiza o lucrare săptămâna următoare, pe strada Serghei Lazo 24. Începând de marți poate fi văzut în lucru chiar acolo.

O femeie s-a ales cu dosar penal, după ce a plătit 300 de dolari pentru un permis de conducere
Articolul anterior
Confort pentru călători. Vagon de tren, decorat cu eucalipt şi levănţică şi transformat într-o sală de yoga
Articolul următor
Alte articole interesante