Un asteroid de dimensiuni gigantice va trece astăzi pe lângă Pământ

Un asteroid de dimensiuni mari va trece astăzi, 14 mai, pe lângă Pământ. Asteroidul 2015 KJ19, care poate depăși înălțimea Piramidei lui Cheops, care are o înălțime de 139 m, se va apropia de Terra pe 14 mai, arată datele oferite de Agenția Spațială NASA.

NASA mai menționează faptul că asteroidul are un diametru de sub un kilometru, între 88 și 200 m, și se va situa cel mai aproape de Pământ vineri, 14 mai, la ora 13:04, ora Moscovei. 

Asteroidul nu prezintă niciun risc de coliziune. 

„Nu există riscul de coliziune cu planeta noastră”, asigură agenția americană.

Traiectoria sa este „suficient de bine cunoscută și regulată” pentru a elimina orice pericol, adaugă NASA. 

În luna ianuarie, omul de știință rus Viktor Grohovski a estimat că un asteroid de dimensiuni mari va trece pe 14 mai pe lângă Terra.

sursa

Terenul de sport multifuncțional al unui liceu din Capitală, inaugurat după reabilitare capitală

Primăria Municipiului Chișinău anunță că astăzi, 29 mai, a fost inaugurat, după reabilitare totală, terenul de sport multifuncțional (de fotbal, volei și baschet) al Liceului Teoretic „Alexandr Pușkin”, de care vor beneficia cei peste 1.300 de elevi care își fac studiile în cadrul instituției educaționale.

Terenul de sport multifuncțional al unui liceu din Capitală, reabilitatFoto: Primăria Chișinău

Prezent la eveniment, primarul general Ion Ceban a declarat că, în continuare, copiii vor avea posibilități mai mari de dezvoltare sportivă.

„Sunt uimit de numărul mare de medalii, ceea ce demonstrează că voi iubiți sportul și că vouă chiar vi se primește ceea ce faceți”, a adăugat edilul. 

Totodată, primarul i-a felicitat pe elevi și pentru performanțele pe care le obțin la învățătură, aceștia fiind medaliași în cadrul olimpiadelor naționalei și internaționale. În acest context, Ion Ceban le-a amintit copiilor și despre Festivalul „Chișinăul Sportiv 2024”, invitându-i pe toți, de la mic la mare, să vină pe 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, și să se bucure de lumea sportului. 

„Vă invităm în Parcul „La Izvor”, pentru a ne putea bucura împreună de acest eveniment minunat. Sportul este viața, iar Primăria Chișinău susține Federațiile naționale de sport și toate evenimentele sportive atât naționale, cât și internaționale”, a reiterat edilul. 

De menționat că municipalitatea susține toate inițiativele de dezvoltare a infrastructurii sistemului educațional, inclusiv proiectele ce țin de promovarea sportului și a modului sănătos de viață în rândul tuturor cetățenilor Capitalei. 

Terenul de sport multifuncțional de la LT „Alexandr Pușkin” a fost amenajat din sursele bugetului Primăriei Chișinău.

Foto: Primăria Chișinău

O moldoveancă a câștigat medalia de aur la judo la Campionatul Canadian Open

Mândrie pentru țara noastră și oamenii talentați care își trag rădăcinile din ea! Moldoveanca Valeria Kostroveț a câștigat medalia de aur la Campionatul Canadian Open, categoria de vârstă sub 18 ani.

Sportiva stabilită în Canada este fiica fostului judoist moldovean Vladimir Kostroveț, anunță UFSC Moldova.

Felicitări conaționalilor pentru acest succes răsunător stabilit peste Ocean!

Un nou cod galben de ploi puternice, anunțat de meteorologi

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este în vigoare astăzi, 29 mai, în intervalul orar 12:00–00:00.

Potrivit meteorologilor, în această perioadă sunt așteptate ploi abundente de scurtă durată (15–35 l/m2). De asemenea, sunt prognozate furtuni.

În același timp, vântul va sufla în rafale de până la 15–18 m/s.

50 de bombardamente executate astăzi de Israel în Fâșia Gaza. Numărul victimelor a crescut, inclusiv în rândul copiilor și femeilor
Articolul anterior
Primul satelit din Republica Moldova a primit aprobare pentru lansarea în spațiu
Articolul următor