Un asteroid va trece la aproximativ 3.500 km de Pământ. Este al patrulea cel mai apropiat de planeta noastră din istorie. Se va întâmpla vineri

Un asteroid care se îndreaptă spre atmosfera Pământului a fost descoperit recent de NASA. Asteroidul va trece la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului. Asteroidul 2023 BU a fost reperat sâmbătă (21 ianuarie) de către Centrul pentru Studiul Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS) al NASA și este programat să treacă pe lângă noi vineri (27 ianuarie), în jurul orei 12.30, scrie observatornews.ro.

Asteroidul va trece la aproximativ 3.500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, ceea ce o va face să fie a patra cea mai apropiată dintre rocile spațiale trecute și viitoare care se vor apropia de planeta noastră, relatează ladbible.com.

Asteroidul este atât de aproape de Pământ încât distanța medie dintre Pământ și Lună este de puțin sub trei procente. Chiar dacă acest asteroid ar avea o traiectorie spre Pământ, nu există motive de îngrijorare, deoarece, potrivit CNEOS, asteroidul măsoară între 3,6 și 8,2 metri. Potrivit experților NASA, orice asteroid mai mic de 24 de metri ar avea mai multe șanse să ardă în atmosfera Pământului decât să atingă solul.

Deoarece se așteaptă ca asteroidul să treacă pe lângă atmosfera Pământului, pasionații de astronomie vor putea vedea Asteroidul 2023 BU trecând pe lângă cer datorită proiectului Virtual Telescope Project. VTP este un set de telescoape robotizate cu sediul în Ceccano, Italia, care sunt accesibile online, configurate pentru ca oamenii să aibă propria experiență astronomică din confortul caselor lor. Transmisiunea în direct a asteroidului de la VTP va începe joi, 26 ianuarie, la ora 19.15.

Schemă pusă la cale ”ca între neamuri”! Un fost director ar fi prejudiciat cu aproape 10 mil de lei compania la care lucra. Zeci de bunuri, puse sub sechestru

Un ex-director general al unei dintre cele mai mari companii specializate în producție de utilaj industrial din Republica Moldova și alți doi administratori de întreprinderi deferiți justiției pentru abuz în serviciu.

Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui ex-director general al unei dintre cele mai mari companii specializate în producție de utilaj industrial din Republica Moldova și alți doi administratori de întreprinderi, de săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 335 din Codul penal (abuzul în serviciu).

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a fost pornită la 13 aprilie 2021, în baza denunțului acționarilor companiei, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar la 14 aprilie 2021 transmisă Procuraturii Anticorupție pentru efectuarea în continuare a urmăririi penale.

Potrivit materialelor cauzei penale, ex-directorul general al companiei, abuzând de situația sa de serviciu și atribuțiile funcționale, ce îi reveneau conform statutului acestei societăți, împreună cu alți doi administratori de întreprinderi, unul dintre care îi este rudă apropiată prin afinitate, în perioada 2019 – 2020, a încheiat în mod abuziv mai multe tranzacții, vizând bunurile companiei.

Astfel, de către ex-directorul general al companiei și persoanele care i-au sprijinit activitatea infracțională, a fost cauzat companiei daune materiale în sumă totală de 9 907 848,71 lei, ceea ce constituie daune în proporții deosebit de mari.
Urmărirea penală a durat de la 13 aprilie 2021 până la 04 ianuarie 2023.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului au fost puse sub sechestru 4 apartamente, 2 case individuale de locuit, 3 terenuri pentru construcții, 3 terenuri agricole, un garaj, o debara și 7 bunuri imobile viitoare.

Dacă vor fi găsiți culpabili de comiterea infracțiunii nominalizate, inculpații riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de până la 3 ani sau amendă în mărime de la 32 500 la 57 500 lei, în ambele cazuri cu privarea e dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar în eventualitatea examinării și admiterii acțiunii civile, inclusiv compensarea prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Omor cu sânge rece la Ștefan Vodă! Un bărbat și-a ucis de moarte amicul de pahar

Aseară, în jurul orei 19:45, Poliția din Ștefan Vodă a fost sesizată despre comiterea unui omor în localitatea Talmaza.

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă care a stabilit că, un bărbat de 62 de ani în urma unui conflict ar fi fost bătut de un amic de-al său de 65 de ani din aceeași localitate după ce împreună ar fi consumat băuturi alcoolice, iar urmare a leziunilor primite proprietarul casei a decedat.

Suspectul a fost depistat de polițiști în propriul lui domiciliu, fiind în stare de ebrietate. Acesta anterior a fost condamnat, ispășindu-și pedeapsa pentru o infracţiune similară.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru „Omor intenționat”, persoana bănuită fiind reținută pe un termen de 72 ore.

Pentru fapta comisă riscă închisoare de la 10 la 15 ani.

Mama interpretei Aura a fost sărbătorită. Mesajul emoționant pe care i l-a adresat artista

Mama îndrăgitei interprete de muzică ușoară de la noi Aura, care este și prezentatoarea emisiunii ”Uși deschise” la unica.md a fost sărbătorită. Doamna Maria Cotelnic a împlinit ieri o vârstă frumoasă. La cei 74 de ani arată uimitor și ne convingem că artista i-a moștenit genele.

Cu această ocazie, Aura i-a adresat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook în care apare alături de mama ei:

”Voiam dis-de-dimineață să pun o postare de urare pentru mămica mea, care a fost azi omagiată. Dar… M-am prins că nu am nici o poză mai recentă cu mama. Zic, las-că fac eu azi una prospăcioră. Și toată ziua, ba una ,ba alta, am uitat. Deja și oaspeții la ușă…Care poză? Oaspeții au plecat. Poze n-am făcut. Nici cu ei.)) Am strâns totul de pe masă, am pus tot la loc și când colo… mi-amintesc de poză. ☝️

O strig repede pe mama, (până nu s-a dus la somn), să facem o poză. Evident că nu-i era ei de poză, dar la insistența mea a facut-o.😉

Dintr-o singură dublă. Mai mult n-a vrut.)) De fapt, nici nu era nevoie. Ea mereu e frumoasă și zâmbitoare , mămica mea. La mulți ani sănătoși, mama!❤”, a scris artista în postarea ei.

Interpreta de muzică ușoară de la noi mai are un frate.

Veste bună pentru moldoveni care vor să facă business! Ministerul Economiei vrea să reducă birocrația la deschiderea unei afaceri
Articolul anterior
Struți de Moldova! Un fermier din țară propune spre vânzare struți vii. Anunțul, plasat pe o platformă online, i-a uimit pe internauți
Articolul următor