Un avion a aterizat din India în Italia: 10% din pasageri erau infectați

Circa 10% dintre pasagerii şi membrii echipajului unui avion care a aterizat miercuri seară la Roma venind dinspre India au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, a anunţat joi responsabilul sanitar din regiunea Lazio, Alessio D’Amato, regiune care cuprinde şi capitala Italiei, relatează AFP.

Un avion a aterizat din India în Italia: 10% din pasageri erau infectațiFoto: Profimedia

„Aseară, un zbor venit din India a aterizat la ora 21:15 pe aeroportul Fiumicino, cu 213 pasageri şi 10 membri ai echipajului”, a spus responsabilul italian, transmite Digi24.ro.

În urma testelor, 23 dintre aceste persoane au fost testate pozitiv, dar este prea devreme să spunem dacă sunt infectate cu varianta indiană a coronavirusului, secvenţierea nefiind încă finalizată, a adăugat el.

Toate aceste persoane şi contacţii lor se află în prezent în izolare în structuri specializate, aşa-numitele ‘COVID-hoteluri’”.

Italia a interzis duminică intrarea persoanelor care au fost în India în ultimele 14 zile, cu excepţia cetăţenilor italieni, dar nu a interzis zborurile dinspre această ţară. 

Interdicţia a fost extinsă miercuri şi asupra pasagerilor veniţi din Bangladesh.

Brazilia acuză Rusia că i-a trimis loturi de vaccin cu adenovirus viu care se înmulțește în organism și provoacă răceală. Un nou scandal în jurul vaccinului Sputnik
Articolul anterior
Tutorial video: Fond de ten cu acoperire mare. Ce nu ai știut despre el
Articolul următor
Alte articole interesante