Un avion a fost la un pas să decoleze după ce o fotografie revoltătoare a fost trimisă prin AirDrop pasagerilor

Pilotul unui zbor al companiei Southwest Airlines a amenințat că va anula decolarea după ce o persoană din avion a trimis o fotografie nud altor pasageri, scrie CNN.

Incidentul, care implică serviciul de transfer de fișiere AirDrop de la Apple, privește un zbor de la Aeroportul William P. Hobby din Houston către Cabo San Lucas, Mexic. „Uite cum stă treaba, dacă acest lucru continuă în timp ce suntem la sol, va trebui să mă retrag la poarta de îmbarcare, toată lumea va trebui să coboare, va trebui să implicăm paza și… vacanța va fi distrusă”, a putut fi auzit pilotul spunând într-un videoclip care a fost văzut de aproximativ 2,7 milioane de ori pe TikTok. „Așa că voi, oameni buni, indiferent ce e AirDrop, nu mai trimiteți poze nud și hai să mergem în Cabo”.

Pasagerul a trimis prin AirDrop o fotografie indecentă

Potrivit Mediafax, pasagera Teighlor Marsalis a filmat videoclipul și a declarat pentru CNN că ea și prietenele ei tocmai se urcaseră în avion când ea și cei din jurul ei au primit o notificare cu privire la fișierele partajate prin AirDrop. Marsalis a spus că a refuzat fișierul, dar două femei din fața ei l-au acceptat și i-au arătat fotografia. „Era un bărbat dezbrăcat care se trimisese prin AirDrop la toată lumea”, a spus ea.

Marsalis a spus că a văzut o altă femeie care s-a supărat din cauza fotografiilor și a raportat ceea ce se întâmpla unei însoțitoare de zbor. Ea a spus că pilotul a fost profesionist și a gestionat bine situația. Un însoțitor de zbor a mers să verifice pe toată lumea și, după aproximativ zece minute, echipajul a trecut prin procedurile de siguranță și au decolat.

De la începutul războiului, peste 9.000 de oameni au fost dați dispăruți în Ucraina

Autoritățile ucraine au declarat că de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, peste 9.000 de civili au fost dați dispăruți în țară. Dintre aceștia, au fost găsite doar 2.241 de persoane.

Фильтрация, Мариуполь, фото

Federația Rusă echivalează civilii ucraineni cu prizonierii de război, conform organelor de stat ucrainene. Printre aceștia se numără foști polițiști și chiar voluntari.

„Societatea nu ar trebui să lase acest lucru nesupravegheat”, a spus Aleksandr Kononenko, reprezentant al comisarului pentru drepturile omului în sectorul de securitate și apărare al Ucranei, în timpul unui briefing despre „Răpirile masive de civili ucraineni de către armata rusă”, conform Focus.

El a făcut, de asemenea, apel la comunitatea internațională și la Crucea Roșie să crească presiunea asupra țării agresoare pentru a elibera ucrainenii și a-i trimite acasă.

El a cerut, de asemenea, cetățenilor care se află în teritoriile ocupate să raporteze cazurile de persoane dispărute la Poliția Națională a Ucrainei și la alte agenții de aplicare a legii.

Rușii au atacat Odesa și Nikolaev cu rachete Iskander, în această dimineață

Forțele armate ruse au efectuat lovituri cu rachete în regiunea Odesa și Nikolaev. Invadatorii au tras asupra unei infrastructuri industriale din regiunea Odesa și a unui bloc de apartamente din Nikolaev, informează presa ucraineană.

Ракетный удар по Николаеву

În dimineața zilei de 1 octombrie, trupele ruse au lansat două rachete Iskander în regiunea Odesa. A fost distrusă o instalație de infrastructură industrială. Stația electrică și mai multe clădiri din jur au fost avariate. În plus, într-unul dintre garaje a izbucnit un incendiu, dar a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit în atac.

Atacul cu rachetă asupra regiunii Nikolaev.

Primarul orașului Nikolaev, Alexander Senkevich, a spus că noaptea trupele ruse au atacat orașul cu rachete S-300. Drept urmare, obuzul a lovit un bloc de locuințe, apartamentele de la etajele 4 și 5 au fost distruse. Au fost avariate și mașinile parcate în curte, iar geamurile din casele din jur au fost explodate.

Potrivit primarului, în urma atacurilor cu rachete inamice, 5 persoane au fost rănite, inclusiv o femeie cu un bebeluș de trei luni.

Pe șantier lucrează utilitățile publice, curăță zona de sticlă și moloz și, de asemenea, eliberează drumul.

Обстрел Николаева
Обстрел Николаева
Обстрел Николаева

Rusia, principala sursă de transferuri bănești în Moldova în semestrul II al acestui an

După ce în ultimii ani s-a atestat o scădere continuă a volumului de transferuri de mijloace bănești din Rusia în Republica Moldova, în trimestrul II al acestui an situația s-a inversat.

Semn rău? Lumea caută adăpost în banii americanilor. Preferă bancnotele de  100 de dolari

Astfel, datele Băncii Naționale a Moldovei arată că, în trimestrul I al acestui an, persoanele fizice din Republica Moldova au primit prin intermediul băncilor licențiate transferuri de mijloace bănești din Rusia de doar 27 milioane de dolari, fiind depășită de cinci state (Israel, Italia, Germania, Franța și SUA), transmite mold-street.com.

În trimestrul II din 2022, însă, volumul transferurilor de mijloace bănești din Rusia a crescut brusc de aproape patru ori, față de primele trei luni ale acestui an, ajungând la 107,2 milioane de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă din 2021, creșterea este de două ori și ceva.

BNM nu oferă o explicație acestui fenomen, dar el ar putea avea legătură directă cu războiul din Ucraina.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei la Chişinău, convocat la MAE după declaraţiile lui Lavrov
Articolul anterior
Piața imobiliară din Moldova a intrat în pauză
Articolul următor