Un azil din Belgia a devenit focar de Covid, după vizita unui ,,Moș Crăciun”

Un azil din orașul belgian Mol a devenit focar de COVID-19 după vizita lui Moș Crăciun. Vizita Moșului de săptămâna trecută este cauza unei infectări în masă: 61 de persoane în vârstă și 14 îngrijitori de la căminul din Mol, Antwerp. Unul dintre rezidenți a avut nevoie de o mască de oxigen, transmite alephnews.ro.

Moș Crăciun a dezvoltat simptome și a fost testat pozitiv la SARS-CoV-2 la numai trei zile după vizita la cămin. Din această cauză, a fost începută o testare în masă a celor care beneficiază de serviciile căminului.

„Este o zi tristă pentru cămin. Este o presiune pe care o poartă cel care l-a impersionat pe Moș Crăciun, dar și cei care au organizat vizita”, a spus presei locale primarul din Mol.

Imagini din cadrul vizitei arată cum nu toți vârstnicii poartă mască, iar Moșul și ajutoarele sale nu au păstrat distanța de 2 metri.

Administrația locală a descris organizarea evenimentului ca fiind una ”complet iresponsabilă”.

Marc Van Ranst, un virusolog de top din Belgia a spus că este puțin probabil ca voluntarii din echipa Moșului să fi creat un focar atât de mare. „Chiar și pentru o răspândire rapidă, sunt prea multe infecții deodată”, a declarat Ranst. Acesta crede că cel mai important factor al răspândirii este instalația de ventilare a aerului, iar vizita moșului în timpul pandemiei a fost „o idee foarte proastă”.

Luni, OMS l-a declarat pe Moș Crăciun imun la Covid-19 și poate aduce cadouri liniștit.

”Înțeleg grijile față de Moș Crăciun, mai ales fiind așa de bătrân…dar vă pot spune că Moș Crăciun e imun la virus. Am avut o conferință cu el și se simte foarte bine. Și doamna Crăciun e foarte bine, însă amândoi sunt cam ocupați, însă el e imun. Mulți lideri mondiali ne-au spus că au relaxat măsurile, ca Moș Crăciun să poată aduce cadouri copiilor”, a declarat Dr. Maria van Kerkhove, reprezentantă OMS în gestionarea Covid-19, în cadrul unei conferințe de presă.

Imaginea lui Lilu, utilizată de escroci în concursuri false cu bani și mașini
Articolul anterior
O cercetătoare explică pe înțelesul tuturor cum funcționează noul vaccinul anti-Covid: tehnologia este una inovatoare
Articolul următor
Alte articole interesante